onsdag 24 augusti 2011

Välkommen till 1B:s blogg!

Hej!Nu har barnen gått hela två dagar i första klass och det har gått jättebra! Vi har redan  hunnit med en hel del. Efter uppropet och dagens datum igår, diskuterade vi vad man vill och tror att man kommer att lära sig i ettan. Det var allt från att lära sig bokstäver och mer matte till spanska. Spanskan väntar vi nog med några år, men allt annat har vi satt igång med direkt. På fruktstunden läste jag om Pelle Svanslös i plugget. Sedan fick alla måla varsin "jag-docka", en bild på sig själv med namn på magen. Barnen har även målat fina sommarminnen, som vi har satt upp i klassrummet. Efter lunchen arbetade den röda gruppen med ett bokstavshäfte och den blå gruppen lekte på fritids.
Idag hade vi matte den första lektionen. Vi började med att diskutera vad matematik kan vara. Vi kom fram till att matematik är någonting som finns runt omkring oss. Det är inte bara något som man arbetar med i en mattebok. Vi pratade framför allt om längd, ålder, höjd, antal och geometriska former. Barnen fick sedan färglägga en bild, som vi har satt in i den vanliga pärmen.
På fruktstunden berättade några barn om sina sommarbilder, vilket vi kommer att fortsätta med ett tag, om det kommer fler bilder hemifrån. Därefter läste jag ur Lillebror och Karlsson på Taket. Efter fruktstunden gick vi till skolbiblioteket och lånade varsin bok. Lånekorten har inte kommit ännu, men det gick bra ändå. Vi ska försöka ha en liten lässtund efter lunch varje dag.
Till sist var det dags för den blåa gruppen att arbeta med bokstavshäftet, medan den röda gruppen fick leka en stund på fritids innan det var dags för mellanmålet.
Ja, nu har vi verkligen kommit igång ordentligt! Jag kommer att skicka hem läseböcker samt läxböcker på fredag..
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar