torsdag 20 oktober 2011

torsdag

Hej! Idag började vi som vanligt dagen med upprop, dagens datum, väderutsikter och information om dagens lunch. Därefter var det dags för matte med den röda gruppen. Vi arbetade med talfamiljerna 6-10 med hjälp av talblocken från barnens elevkuvert.. Den blå gruppen kommer att få öva på detta imorgon eftermiddag.
Efter rasten var det den röda gruppens tur att gå på en promenad, vilket den blå gruppen gjorde igår. Några plockade rönnbär och rönnlöv. Vi ska titta extra noga på dem under den första lektionen imorgon. Då ska vi nämligen ta reda på fakta om rönnen samt lära oss lite om rävar.
Under fruktstunden läste jag fablen Surt, sa räven om rönnbären. Därefter skulle barnen mätas och måla av sina händer och den ena foten. Vi samlar detta i portfolion, men först har vi satt ihop händerna och foten till varsin älg, som vi har satt upp på väggen i klassrummet.
 I tisdags läste jag sagan om Rapunsel för klassen. Sedan fick barnen måla fyra av sagans viktigaste händelser. Bilderna sitter på ett fönster i klassrummet. Titta gärna in, om ni har möjlighet!
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar