onsdag 2 maj 2012

onsdag

Tänk att det redan är maj! Hoppas att alla hade en trevlig valborgshelg.
På matten fick barnen göra en liten diagnos för att ta reda på om alla behärskar tiokamraterna och några dubblor. Därefter fortsatte alla med att arbeta med att mäta olika saker.
Efter rasten tog vi en promenad i området. Vi tittade på lite olika träd och växter, bland annat vitsippor, ek,björk, gran och tall. Vi fick se ett rådjur och vi lyssnade till en bofinks sång. Vi övade ordentligt på att korsa en väg. Fråga gärna barnen vad de har lärt sig!
Därefter hade vi klassråd. Barnen tyckte att det fungerar mycket bättre nu med lekar. Det har blivit mindre tjafs, och om någon hoppar in i leken, får man hjälp med vad det är för regler som gäller. Det fungerar även mycket bättre på fotbollsplanen. Barnen röstar och följer reglerna. Vid kulspel kan det fortfarande bli en del tjafs, när någon inte är beredd på att förlora sin kula. I klassrummet är det fortfarande pratigt under vissa stunder, bland annat vid fruktstunden om någon har glömt att ta med en frukt, eller om någon kommer in i klassrummet från fritids. Kläder togs även upp som en viktig punkt. Det är vikigt att ha regnkläder och extrakläder här i skolan nu när vädret är så varierande. På fredag är det ju regn/snövarning. Vi får hoppas att väderprognosen inte stämmer, nu när vi har blivit vana vid det härliga vädret.
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar