torsdag 14 februari 2013

Den här veckan har de första barnen haft sina samtal. Det är alltid roligt att se alla framsteg, särskilt med läsningen! Flera barn kommer nu att byta till nästa läsebok med mer text.

Efter sportlovet är det dags för vårens läsprojekt, då vi återigen kommer att läsa skönlitterära böcker och måla i en massa läshattar som läsläxa i stället för kapitlen i "Den magiska kulan". Mer info får ni efter lovet.
Nästa veckas läsläxa blir alltså den sista på ett tag.

Vi har precis avslutat trygghetsdagen tillsammans med 7:orna. Den här gången knöt vi sk "vänskapsband" av garn i olika färger. Alla banden knöts sedan ihop och hänger nu i ljushallen. Det var roligt att se stora och små händer kämpa med knutarna! Vi avslutade med att äta mellis tillsammans.

Nya kapitlet i matteboken handlar om addition och subtraktion och hur dessa hänger ihop. Vi har bl a lärt oss alla "tvillingar" d v s 1+1, 2+2, 3+3 och så vidare. Boken tar även upp de rätta matematiska begreppen och således har vi fått lära oss "term + term = summa" och "term - term = differens". Man kan anta att det sitter ju fler gånger man hör det....

Vi har även repeterat likhetstecknets betydelse, att det ska vara lika mycket på varje sida, som en balansvåg.

I morgon fredag är det dags för skridskoåkning på Stora mossen. Det ska bli skönt att komma ut och röra på sig och göra lite annat.

Påminner om att det är tidig stängning på tisdag den19/2.

Trevlig helg!
Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar