måndag 2 maj 2016


Fritidshemmet Stjärnan vecka 18


 

Hej alla barn och föräldrar! Hoppas att ni alla har haft en underbar valborgshelg! Här på Södra Ängby börjar ytterligare en av vårens alla korta veckor. För er som har anmält omsorg under klämdagen så kommer vi att slå oss samman med åk1 och 2. Vi pedagoger i 3:an kommer att vara lediga men vår fritidstelefon hänger med till dem andra avdelningarna så att ni kan få tag på en pedagog via det numret.

 

Nu i maj kommer det även att starta en fotbollsturnering under fritidstid med tanke på dem stundande Europeiska mästerskapen. Flera av barnen i 3:an har anmält intresse kring detta, i och med det vill vi här bifoga lite info kring turneringen. Under hela maj månad kommer det spelas fotboll i ”kaninburen” mellan 15:00-16:00 på måndagar och onsdagar. Vi i personalen har delat in barnen (de barnen som är intresserade) i 10 olika europeiska länder med nästan 10 barn i varje lag. Det är mix lag både kille/tjej och åldersmässigt. Turneringen gäller för Förskoleklass, År.1, År.2 & År.3.

 

Vi kommer att lägga mycket fokus på ”fair play” och hur man är en schysst kompis både i laget och gentemot motståndarna.

 

Speltiden är 8 minuter per match.

De kommer vara 5 spelare på planen samtidigt från vardera lag (1 målvakt & 4 utespelare). Vi pedagoger kommer hjälpa till med byten och se till att alla de som har anmält sig ska få spela.

 

Att vinna är inte de viktigaste målet med aktiviten utan de handlar mest om att ha roligt med varandra och göra något tillsammans hela F-3. Vi har pratat om detta med barnen här på skolan men ni får gärna även prata om detta hemma!

 

//Personalen på fritids

 

Det här händer vecka 18


 

Måndag: Vi har blivit lovade strålande sol under hela veckan. Vi kommer således att vara ute en stor del av tiden på fritids. Under eftermiddagen kommer vi att vara på skolgården och dem som anmält intresse för fotbollsturneringen är och spelar boll i kaninburen.

 

Tisdag: Dramagruppen repar ända in i kaklet. Vi andra kommer efter mellanmålet att bege oss upp till FK-vallen eller Blackebergsparken.

 

Onsdag: Fotbollsturneringen fortsätter vi kommer även att vara på skolgården.

 

Torsdag: Skolan stängd.

 

Fredag: Klämdag. Fritidshemmen slår ihop sig info utkommer till berörda.

 

Ha en trevlig vecka i solen!

 

Önskar, personalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar