onsdag 18 maj 2011

Solrosor m.m.

Hej!

Idag har barnen skrivit och dokumenterat tillväxten på våra solrosor. Äntligen har alla solrosor kommit upp! Det börjar bli dags att plantera vissa av solrosorna. Därför har vi sagt till barnen att ta med sig en varsin kruka (modell ca. 10-15 cm hög). Det går utmärkt med en vanlig dränerad planteringskruka av plast.






På NTA-lektionerna har vi uppskattat och jämfört vikt på olika matvaror (ärtor, havrepuffar, makaroner och solrosfrön). Vi har också pratat om de olika matvarornas egenskaper v.g. färg, form, storlek och yta. Vi har lärt oss vad egenskaperna har för betydelse för varornas vikt.













Nu borde alla ha fått hem sina brev om hur året i ettan har varit. Dubbelkolla med era barn.

I matte jobbar vi just nu med blandat addition och subtraktion upp till 100 (sista kapitlet i matteboken). Vi arbetar även mycket med talföljder. T.ex. hoppa tvåsteg på tallinjen.

Imorgon kommer vi att fortsätta arbeta med matte samt göra ett nytt väga och balansera experiment. På fredag har vi bokprat i grupper så då vill vi att alla har gjort sin läxa att fylla i bokpratspappret. Låt gärna barnen öva lite inför er på att presentera sin läxa.




Ha en fortsatt skön vecka!





/Jenny





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar