torsdag 5 maj 2011

torsdag 5/5


nöjda glada efter ett lyckat lopp!



upploppet


lite vila efter loppet!



barnen loggar in på sina konton!




vårt fina "bilfria veckan träd"


Hej!


Läsprojektet fortgår. Barnen läser varje morgon i skolan och färglägger läshattar. Det går väldigt bra! Hoppas att det går lika bra med läsningen hemma!


I hallen sitter det ett träd på fönsterrutan. Tanken är att barnen (FA, 1A och 1B) skall få sätta upp ett varsit löv varje gång de går/åker kommunalt alt. cyklar (med förälder) till skolan. Det har blivit en hel del löv på trädet redan!


Den här veckan har vi gått igenom nytt kapitel i matteboken om area. Många är redan klara med kapitlet men kolla gärna med era barn om de behöver ta hem boken och jobba.


I NTA har vi gjort 2 experiment. De har bl.a. fått rangordna 6 föremål efter hur mycket de tror att de väger och sedan testat sin förutsägelse på balansvågen. Grupp 2 (delfinerna) kommer att få göra detta experimentet i morgon.


Idag har vi arbetat med datorerna i klassrummet. Barnen har fått lära sig att logga in på sina konton samt logga ut. Det blev också en stund över till att vara inne på Bolibompawebben. Kul tyckte barnen, och duktiga var dom! I morgon ska vi fortsätta med datorn. Barnen ska få testa att skriva en enkel text i word.


Idag hade vi en trevlig eftermiddag med Skolan Springer. Barnen fick nummerlappar och efter en gemensam uppvärmning så bar det iväg! De som ville sprang ca. 1 km (runt skolan) och de som inte ville springa gick med Carina. Efteråt åt vi mellanmål tillsammans på skolgården. Helmysigt!


Nästa vecka hoppas vi att alla solrosor, som vi planterade, har tittat upp så vi kan dokumentera det i våra blomböcker.

Ha en skön helg!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar