torsdag 10 november 2011

torsdag

Hej! Idag har den röda gruppen börjat med ett nytt kapitel i matten. Det handlar om mätning och vi kommer att öva på begrepp för att jämföra längd och vikt. Vi kommer även att räkna med pengar upp till tio kronor.
Efter promenaden och sagostunden fick alla logga in och skriva lite på datorerna. Vi hoppas att vi hinner lite längre nästa gång.
Idag var det många som hade glömt idrottskläderna, så Margareta vädjar till er föräldrar att inte glömma påsen nästa vecka. Det blir väldigt svårt att hålla en idrottslektion annars.
Jag kommer att dela ut ett mattepapper i läxa till nästa fredag istället för läxboken. Det är en övning för att se att addition och subtraktion hänger ihop. Därefter ska barnen försöka rita och ev. skriva en liten räknesaga. Dessutom får barnen i uppgift att skriva om en favoritbok. Det kan vara en bok som man själv har läst eller kanske en sagobok som någon annan har läst ur. Det vore väldigt bra om alla kunde ta med sig boken till tisdag den 22 november. Barnen har alltså en dryg vecka på sig att leta fram sin favoritbok.
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar