torsdag 13 september 2012

Fotografering

Hej!
Nu har vi fått tider för fotografering. Vi ska fotograferas på förmiddagen på onsdag den 19/9.  Kom ihåg att lämna påseendelappen i morgon fredag, allra senast på onsdag om ni vill få hem fotona.

I går hade vi datorerna inne för första gången efter sommaren. Det var lite segt att logga in och många hade (såklart) glömt bort hur man gör, t ex hur man skriver stora bokstäver och att hitta internetikonen. Det tog i stort sett hela lektionen! Barnens "favoriter" bl a till Espresso hade försvunnit under sommaren så det hade vi lite jobb med att fixa, men på slutet hann de i alla fall med att titta in på bolibompas hemsida! Vi kommer att använda datorerna på onsdagar i fortsättningen, dock inte nu på onsdag eftersom det krockar med fotograferingen. Nästa gång kommer vi att arbeta i Espresso.

Veckans bokstav var Mm och vi har ljudat och lyssnat efter var Mm hörs i orden, vi har format och övat på att skriva snygga Mm i bokstavshäftet. I läseboken handlade det om "Momman", en spännande lek. Vi har också forskat om myror (börjar på m) och målat myror med Anneli i ateljén.

Vi är snart klara med första kapitlet i matteboken, liksom siffrorna 0-5. Vi tränar matte genom olika genomgångar/övningar och spel förutom att arbeta i boken. Vi gjorde även en del övningar på våra iPads.

Nästa vecka ska vi gå till skolbiblioteket och låna böcker för första gången. Sofia vår skolbibliotekarie kommer att hålla en kort presentation och sen kommer alla att få ett eget lånekort. Vi kommer att gå och låna tillsammans nu i ettan. I tvåan kan man få börja gå själv.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen. Det ska bli trevligt att träffa er alla. Vi sitter i grupprummet utanför klassrummet. Välkomna!

Trevlig helg!

Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar