fredag 21 september 2012

Hej!
Det har varit trevligt och givande med alla samtal jag haft i veckan. Ser fram emot nästa veckas samtal! Det blir lite kortare inlägg på bloggen p g a att min tid nu går åt mest till samtalen, förutom allt för- och efterarbete förstås. Ska ändå försöka berätta lite om allt vi gjort denna vecka.

Veckans bokstav var Aa, lätt att känna igen och ljuda, men lite svår att forma och skriva på rätt sätt. Vi övar på både långt och kort a-ljud, mest för att höra skillnaden nu i början. Vi sjöng A-sången om aporna som gick in på ett apotek och "dansade och svansade en rolig lek..." för de trodde det var ett "apdiskotek"!

I matte har vi jobbat med talet 6. Barnen har med hjälp av multilinkklossar undersökt olika sätt att bygga ihop/ dela upp talet. De fick sedan rita och måla av sina resultat.

Vi har räknat antalet rönnbär i rönnbärsklasar också. Det är fler bär än man kan tro! Vi markerade alla klasar på en tallinje och då såg vi att det var vanligast med 55 till 65 bär! Den största klasen hade till och med över 100 bär. Undrar om det gamla talesättet är sant att...vintern blir kall och snörik om det är mycket rönnbär? Sedan trädde vi upp bären på ståltråd till fina prydnader.

Nästa vecka kommer barnen att få en läxbok i matte "Läxboken 1A" Mattedetektiverna. De ska göra Läxa 1 på s 4-5 ( s 6 om man vill).

I onsdags fotograferade vi oss efter konstens alla regler. Fotografen var en ung kille och vi fick säga "apelsin" och "vitamin" för att få riktigt fina leenden (och till och med "grisfis"!). Ska bli kul att se bilderna sen.

Höll alldeles på att glömma några andra kort... bibliotekskorten! I tisdags var vi och lånade böcker på biblioteket vilket uppskattades mycket. Några barn hade lite svårt att välja och några ville ha alldeles för tjocka och svåra böcker! Men vi lär oss hitta rätt så småningom.

Trevlig helg!

Solveig, Anneli, Tiina och Andreas






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar