torsdag 4 oktober 2012

oktober

Hej!

Nu är vi inne i oktober månad och träden har fått fina höstfärger.Vi har plockat in löv och gjort jättefina rävar (veckans bokstav var Rr) som kan beskådas utanför klassrummen. Tänk att varje räv har sitt alldeles egna ansiktsuttryck av enbart ett lönnlöv och två björklöv!


I matte har vi jobbat med begreppen "större än" och mindre än" och "hälften" och "dubbelt", inte så lätt som man skulle kunna tro! Det är viktigt att införa den rätta terminologin från början. Vidare så har vi tränat på alla "tiokamraterna" d v s tal som tillsammans blir tio-  9+1, 8+2, 7+3 och så vidare. Dessa kommer vi att nöta in så att de sitter ordentligt. Förutom praktiska övningar och arbete i matteboken har barnen tränat i "espresso" vårt digitala läromedel på datalektionerna den här veckan. (Vi har datorerna varje onsdag för övrigt.)

Vi har haft trafik och pratat om hur viktigt det är att man har reflexer så att man syns ordentligt i höstrusket. Vi såg en bra film också som visade detta på ett tydligt och bra sätt med bl a en raplåt. Alla barn har ritat en teckning som vi ska skicka in till en teckningstävling, där alla bidrag får en reflex.

I morgon är det höstens första barnråd. Två representanter från varje klass i F-2 ses ungefär en gång i månaden och tar upp frågor som dykt upp i klassråden, och andra frågor som gäller verksamheten.

Påminner till sist om tidig stängning på tisdag den 9/10 kl 15.45.

Trevlig helg!

Solveig, Anneli, Tiina och Andreas



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar