torsdag 25 oktober 2012

Hej!

I måndags var vi på höstpromenad och tittade på hur naturen förändras som en förberedelse inför vintern. Vi letade efter olika frukter och frön som vi tog med oss hem till klassrummet. Vi har sedan jobbat med fröspridning och lärt oss hur finurliga våra träd och växter är på att sprida sig t ex med hjälp av vinden (maskros, lönn), fastna i pälsen på djur och på kläder (kardborre), ätas av fåglar som bajsar ut fröna någon annanstans (blåbär, rönnbär) eller bäras iväg av djur (ekollon). Vi har även pratat om hur löv och annat material förmultnar och bryts ner. Vi hade med oss några olika material som vi grävde ner i skogen. Till våren ska vi gräva upp dem igen och undersöka vad som hänt. Vi fäste sakerna på ett snöre, där var bl a en pappersserviett, en träbit, en järnspikl, en glasbit, apelsinskal och tuggummipapper.

Vi har också "känt" på hösten med alla våra sinnen. Det resulterade i jättehärliga höstdikter, gå gärna in i klassrummet och läs dem!

I onsdags var det FN-dagen och vi hade samling i våra faddergrupper. Barnen tyckte det var jättespännande med sina nya fadderbarn! Vi gjorde fredsduvor och pratade om barnkonventionen efter att först ha tittat på ett avsnitt av "Evas superkoll" som handlar om just det.

Nu är det snart höstlov, vilket är välbehövligt för både stora och små, tror jag... Det är många som är trötta nu och har svårt att riktigt orka med hela arbetspasset. Därför blir det extra kul att vi ska ha gosedjursdag i morgon! Storröris är det också.

Efter lovet kommer vi att starta upp ett läsprojekt. Det innebär bl a att det inte blir läsläxor i läseboken, utan vi läser skönlitteratur istället. Mer info om detta får ni då.

Trevlig helg, all helgonahelg och halloween!

Solveig, Anneli, Tiina och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar