torsdag 8 november 2012

Läshattar och experiment

Hej!

Det var kul att träffas igen efter höstlovet! Nu är det snart dags att börja tänka på pepparkakor och lussekatter och börja öva på Luciasångerna, inte klokt vad fort det går!

Hoppas det går bra att läsa och måla läshattar därhemma. Alla barn fick med sig en plastficka med infobrev och den första läshatten tillsammans med boken i tisdags. Det är viktigt att bok + plastficka ligger i väskan varje dag, eftersom vi läser extra mycket i skolan också. Böcker med lite text behöver dessutom bytas oftare.

Vi har börjat skriva meningar "på riktigt" d v s med stor bokstav och punkt. Barnen har övat både i sina arbetsböcker och på datorn. Det tar lång tid att skriva i början när man inte hittar de rätta tangenterna så bra, men de flesta  tyckte ändå att det var kul! De fick börja med att skriva av enkla meningar som de kände igen från arbetsboken. Vi fortsätter med att skriva egna meningar till bilder som sen blir härliga sagor och berättelser.

Vi har gjort ett litet experiment för att se vad som händer när ekollon gror. Alla barnen har ritat och skrivit en förutsägelse/hypotes om vad de tror kommer att hända. Vi lade ekollon i en glasburk med blött papper i botten, sen är det bara att vänta och se.

På fredag nästa vecka (16/11) ska vi gå på skolkonsert på "Scen Beckis" som ligger i gamla Beckomberga sjukhusområde. Vi ska se en föreställning med "Romeo & Juliakören som bjuder på en spännande resa tillbaka i tiden, till renässansen med sång och musik. Vi börjar 8.15 som vanligt och åker iväg först vid 9-tiden. Eftersom det är så nära hinner vi tillbaka för att äta lunch i skolan.

Här kommer några fler viktiga datum:

Fredag den 30/11 ska vi också åka iväg, men då på studiebesök på Vällingby brandstation, mer info kommer senare.

På fredag den 7/12 går vi på julvandring i Ängbykyrkan och får uppleva julberättelsen.

Måndag den 10/12 är det hörselkontroll för alla ettor hos skolsköterskan. Föräldrar behöver inte följa med, men ni är välkomna att höra av er om ni har frågor.

Torsdag den 13/12 firar vi traditionsenligt Lucia kl 8.30 i ljushallen. Barnen brukar få välja själva vad de vill vara Lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe eller tomte. Bra att fundera lite i förväg vad man vill vara... Vi brukar bjuda på lussefika till självkostnadspris efteråt.

Julavslutning är det fredagen den 21/12, vet ännu inte exakt tid, men det är på morgonen.

Det var allt för denna gång...

Trevlig helg!
Solveig, Anneli, Tiina och Andreas



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar