torsdag 15 november 2012

Skriva meningar

Hej!

Vi har börjat skriva meningar både i arbetsboken till "Den magiska kulan" och i word på datorn. Vi skriver om djur och hittar fina bilder i clipart. Än så länge är kravet att det ska börja med stor bokstav och sluta med punkt. För övrigt försöker vi nu skriva det mesta med små bokstäver, vi har ju lärt oss ganska många vid det här laget. Uppmuntra gärna barnen att svara med en hel mening i läxboken som hör till läseboken. Det är väldigt korta rader att skriva på, men å andra sidan räcker det oftast med ganska enkla meningar till svar. Detta gäller såklart när vi avslutat läsprojektet och börjat med läsläxorna i läseboken igen.

Idag har vi varit till biblioteket och lånat nya böcker. Jag hoppas att ni hinner med att läsa hemma. Glöm inte att plastfickan med bok +läshatt ska vara med till skolan varje dag, det slarvas lite med det, tyvärr. Mot slutet av läsprojektet ska barnen göra en bokpresentation (enkel) om en bok de läst. De får förbereda sig hemma för att sedan berätta om boken i skolan.

Veckans bokstav var Tt och barnen har gjort jättesöta troll (stentroll) med Anneli. Trollen "bor" i en fin skog precis utanför klassrummet. Kom gärna in och titta!

Trevlig helg!

Solveig, Anneli, Tiina och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar