fredag 22 mars 2013

Hej!

Har inte så mycket information att komma med den här gången. Nästa vecka är bara fyra dagar lång och vi kommer att prata en del om påsken och påskpyssla litegrann, så det blir inte så mycket "vanligt" skolarbete med veckans bokstav m m.

Det är sista veckan i läsprojektet och barnen kommer att få en skrivuppgift i läxa till på torsdag. I stället för bokrecension tänkte jag att de skulle få välja en person som de läst om och sedan beskriva den personen, och även berätta varför de valt just den karaktären. Måla en bild till. Barnen får med sig mer information och papper att skriva och rita på på måndag.

Jag tänkte inte ge någon ny matteläxa heller, utan barnen kan få lägga all energi på personbeskrivningen i stället!

Direkt efter påsklovet kommer vi att ha temavecka hos oss i F-2. Ettorna kommer att ha temat "Förr och nu" och vi kommer att behöva göra en liten schemaändring. Morgontiderna blir precis som vanligt med halvklasser och allt. Vi kommer sedan att ha helklass på tisdag och onsdag mellan 12.15 och 13.30. Barnen får istället igen fritidstiden på torsdag och fredag efter lunch. Vi vill redan nu tala om att vi kommer att avsluta veckan med en "Gammaldags skoldag" då barnen ska vara klädda lite gammaldags, samt ha matsäck med sig. Kan vara bra att ha gott om tid att leta kläder, tänkte vi.

Vidare så ska barnen få intervjua en äldre släkting/bekant/granne om hur det var när denne var liten. Vi skickar med läxan innan påsklovet, kanske tillfälle ges att träffa någon släkting under påsk?

Till sist påminner jag om att alla börjar kl 8.15 på måndag( enligt tidigare mejl) p g a fritidsplanering. Barnen får fritids efter lunch.

Trevlig helg!
Solveig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar