torsdag 7 mars 2013

Hej!

Nu är vi igång med läsprojekt igen! Idag var det redan dags att måla nya läshattar trots att vi hade valt hattar med många "bitar" på. Vi försöker läsa lite mer än vanligt i skolan och hitta någon lite längre stund. Idag fick blåa gruppen gå till biblioteket och sen läsa i sina nya böcker hela halvklasslektionen. I morgon får röda gruppen göra detsamma. Det är härligt att se alla ungar sitta/ligga i soffan och på mattan och läsa!

Vi har jobbat klart med mattekapitlet om addition och subtraktion och de flesta har hunnit göra diagnosen också. Jag ser redan att vi får öva mer på likhetstecknets betydelse t ex  5 + 5 = __ + 3. I boken jämför man med en balansvåg d v s att det ska vara lika mycket på båda sidor. Ändå blir det gärna att barnen skriver 10 i talet ovan, de tänker att 5 + 5 = 10 . Det är konstigt, man tycker ju inte att våra ettor ska vara så inkörda på att räkna "vanliga" tal redan...utan att tänka på vad de gör.

Vi har skrivit fakta om våra vanligaste fåglar. Den här gången skrev vi på datorn. Det går lättare och lättare för varje gång, tycker jag att hitta rätt på tangenterna.

Nästa vecka är den sista samtalsveckan. Det ska bli trevligt att träffa alla som är kvar. Vi sitter i klassrummet. Det är jättebra för då kan vi lätt se IUPer och annat på smartboarden.

Trevlig helg!

Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar