fredag 30 augusti 2013

v.35

Hej!

Den här veckan har vi jobbat vidare med bokstaven Oo. Vi har tränat på att skriva bokstaven och att skriva småord som innehåller Oo t.ex och, orm, ost, ko. Barnen har även fått en läsebok i samma serie Den magiska kulan. Läseboken är en bok som barnen bara får låna och därför viktigt att vara extra rädd om, klä gärna in boken med bokpapper/bokplast. Barnen har fått sin första läsläxa i boken, kapitel 1 Monstret Olle. I läxboken fyller man sedan i hur läsningen har gått och svarar på frågorna till kapitlet.

I matematiken har vi pratat vidare om talen 0-5, tränat på att skriva siffrorna och att koppla ihop antal och siffra. Vi har även pratat och gjort lite praktiska övningar kring ordningstalen; första, andra, tredje, fjärde och femte. Ena halvan av klassen har även haft utematte och tränat begrepp. Barnen fick utföra uppdragen i par, att hämta olika föremål i naturen som passade in på följande begrepp; stor/liten, tung/lätt, fler/färre mfl. Även i matematiken har barnen fått sin första läxa; Läxa 1 s. 4-6 i läxboken.

Vi har även lyssnat och tittat på varandras sommarminnen. Vi har några kvar att lyssna på och hoppas att de som ännu inte haft med sig något sommarminne har det på måndag.

Veckan avslutades med en härlig utflyktsdag till Skytteholmsparken. Barnen tyckte att det var en rolig park och trots flera timmars lek, var det några som inte alls ville åka därifrån.

Lite kort om nästa vecka;
på onsdag ska vi gå till skolbiblioteket och låna böcker,
på torsdag är det skolfotografering kl.9.00.
och på fredag får vi besök av brandkåren

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar