fredag 6 september 2013

v.36

Hej!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Mm. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet, pratat om skillnaden mellan bokstavsljudet (mmm) och bokstavsnamnet (em) och gjort en ordsamling med ord som börjar på Mm. Vi har även övat på två ordbilder till "ser" och "och", detta är ord som vi jobbar på att barnen ska känna igen utan att behöva ljuda ihop orden. Vi har även läst kapitel 2 i läseboken gemensamt och det är den som är veckans läxa.
Läxa till onsdag 11/9 : Kapitel 2 MommanDen magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken.
I svenskan har vi även haft vägledd läsning på smartboarden. När vi jobbar med en bok gemensamt på det sättet, brukar vi börja med att gömma all text i boken och bara samtala om bilderna, sedan får barnen komma med förslag på bildtext och till sist plockar vi fram den riktiga bildtexten och läser boken gemensamt. Barnen får även ett arbetsblad att arbeta vidare med efter den gemensamma läsningen. 

I matematiken har vi pratat vidare om talen 6-10, tränat på att skriva siffrorna och att koppla ihop antal och siffra. Vi har fortsatt prata om ordningstalen; första till och med tionde.
Matteläxa får barnen varannan vecka, så den här veckan är det alltså ingen läxa.

Vi har startat upp No- och So-undervisningen denna vecka. Det är jag som ansvarar för So:n och Salina Olsson för No:n. Vi presenterade ämnena för barnen och lite om vad vi kommer att arbeta med under året.

Den här veckan har även de sista barnen fått berätta och visa sina sommarminnen. Vi har även börjat skriva meningar till sommarminnena, som sedan kommer att sättas upp i korridoren tillsammans med sommarminnena.

Veckan avslutades på ett spännande sätt, vi fick besök av brandkåren. Under deras besök fick vi titta på brandbilen, prova på att krypa igenom en rökig tunnel, släcka en eld på en docka och en eld i en kastrull med brinnande olja. Vi fick dock inte ha brandkåren helt för oss själva denna dag, utan under vår tid så fick de åka iväg på två olika larm och sedan komma tillbaka till oss. Detta gjorde dock det hela lite mer spännande och "på riktigt".





Är det någon som har äppelträd hemma, så får ni gärna skicka med en påse under måndagen eller tisdagen nästa vecka. Barnen ska nämligen ha praktisk matte genom att baka till sig själva och till onsdagens föräldramöte. Föräldramötet är kl. 18.30-20.00. Barnens bakverk kommer att säljas till självkostnadspris och pengarna kommer att gå tillbaka till barnen.

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar