fredag 20 september 2013

v.38

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ss. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet och samlat s-ord. Vi har även övat på två ordbilder till "en" och "ett" och även pratat om konsonanter och vokaler. Vi har även läst läsläxan två och två. Vi har även gått igenom den nya läsläxan kapitel 4 i läseboken.
Läxa till onsdag 25/9 : Kapitel 4 Skolan i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.6.

I matematiken har vi repeterat och jobbat klart med kapitel 1 i matteboken. Vi har jobbat lite med problemlösning och även spelat Palinspel. Vi har även gått igenom problemlösningsuppgifterna från läxboken och barnen har fått delge varandra hur de har löst uppgifterna.

I SO:n har vi jobbat vidare med våran Årsbok och boken har fått två nya sidor; receptet på äppelmuffins som vi bakade förra veckan och höstsånger som vi tränade på att sjunga. Vi har även repeterat högtiderna som infaller nu i helgen; Internationella fredsdagen och Höstdagjämning. Vi har även tränat oss på att uttrycka åsikter, genom att diskutera ett avsnitt ur Vara vänner.
I NO:n har vi pratat om lövfamiljer och varför löven byter färg. Barnen har även gått ut på skolgården och samlat löv från olika träd.

Den här veckan  har fler sommarminnen kommit upp i korridoren utanför klassrummet. Håll utkik på den väggen när ni hämtar eller lämnar era barn.

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar