fredag 13 september 2013

v.37

Hej!

Vill börja med att tacka för att det var så många som kom till föräldramötet. Alla hade dock inte möjlighet att närvara, men vi kommer att maila ut minnesanteckningar från mötet till alla. Jag avslutade mötet med ett litet boktips som jag lovade att även lägga ut här på bloggen;

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Aa. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet och hört skillnaden på hur Aa låter i olika ord t.ex i val och katt. Vi har även övat på två ordbilder till "var" och "är" och även pratat om "?" och tränat på att formulera frågor. Vi har även läst kapitel 3 i läseboken gemensamt och det är den som är veckans läxa.
Läxa till onsdag 18/9 : Kapitel 3 Den magiska kula i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.5.

I matematiken har vi pratat om dubbelt och hälften, större än och mindre än och även tränat vidare på att skriva siffrorna på rätt sätt. Klassen har även fått lösa ett matteproblem;
"Julia har 27 klossar. Hennes kompis Hanna säger: -Om du ger mig 10 av dina klossar så har vi lika många var. Hur många klossar har Hanna?"
Läxa till onsdag 18/9: Läxa 2 i läxboken s. 7-9.

I SO:n har vi pratat om vilka högtider och traditioner som vi firar under hösten och vi har även sett en kort film kring detta. Vi har prickat in i kalendern vilka datum under september månad som vi lyfter fram lite extra; internationella fredsdagen, höstdagjämning och Mickelsmäss. I NO:n har vi pratat om årstiderna och vilken årstid det är nu. Barnen har även gått ut på skolgården och samlat löv från olika träd, för att sedan ta reda på vad det är för löv och även läst lite fakta om träden.

Den här veckan  har vi även börjat skriva meningar till sommarminnena och satt upp i korridoren utanför klassrummet. Ta gärna en titt på alla sommarminnen när ni hämtar eller lämnar era barn.

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar