fredag 27 september 2013

v.39

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Rr. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet, samlat r-ord och repeterat skillnaden mellan bokstavsnamnet (ärr)  och bokstavsljudet (rrr). Vi har även övat på två ordbilder till "det" och "här".
På svenskan har vi även läst en gemensam bok på smartboarden, Skor till Tor. Först tittade vi bara på bilderna i boken och pratade kring dem, sedan diskuterade vi vad som kunde vara en passande bildtext och till sist läste vi den riktiga bildtexten. Barnen fick sedan ett arbetsblad, där de skulle rita egna skor och skriva vem skorna passade till.
Vi har även gått igenom den nya läsläxan kapitel 5 i läseboken.
Läxa till onsdag 2/10 : Kapitel 5 Ruta på rasten i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.7.

I matematiken har vi börjat med kapitel 2 i matteboken, som handlar om geometri. Vi har pratat om formerna; kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. Vi har jobbat lite med problemlösning och gjort problemlösning 3 i läxboken gemensamt  genom att bygga figurerna på bilderna med klossar och på så sätt kommit fram till svaren.
Läxa till onsdag 2/10 : Läxa 3 på s.10-11 i Mattedetektiverna Läxboken.

I SO:n har vi repeterat och pratat om högtiderna som inföll i helgen som var; Internationella fredsdagen och Höstdagjämning, om vi hade märkt något speciellt dessa dagar. Vi har även tittat på ett nytt avsnitt ur Vara vänner och tränat oss på att uttrycka våra åsikter.
Läxa till onsdag 2/10: Min familj - ett papper med 3 frågor.
I NO:n har vi börjat förbereda oss inför nästa veckas besök på Skansen. Vi har tittat på korta filmer och pratat om våra Nordiska djur. På onsdag 2/10 när vi ska till Skansen har alla barn sovmorgon och börjar kl 8.45. Barnen ska ha med sig egen lunchmatsäck och kläder efter väder. Vi är tillbaka på skolan till mellanmålet. Vi har 1 vuxenplats kvar (det är 5 vuxna som har gratis inträde på Skansen) om det är någon förälder som är sugen på att följa med oss till Skansen, maila mig i så fall.

Veckan avslutades med en gemensam aktivitet i Ljushallen, F-3 hade röris ihop.


Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar