fredag 4 oktober 2013

v.40

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ll. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet och repeterat skillnaden mellan bokstavsnamnet och bokstavsljudet. Vi har även övat på att hitta bokstaven på ett tangentbord och vilket finger man ska använda (höger långfinger).

Vi har även gått igenom den nya läsläxan kapitel 6 i läseboken.
Läxa till onsdag 9/10 : Kapitel 6 Fotboll ska vara kul! i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.8.

I matematiken har vi jobbat vidare med kapitel 2 i matteboken, som handlar om geometri. Vi har tränat begreppen stor-liten, hög-låg och höger-vänster. Vi har även jobbat laborativt och gjort egna uppgifter som handlar om "är lika med" och "är inte lika med".

I SO:n har vi pratat om högtiderna som infaller under oktober månad. Vi har även lyft upp en av traditionerna lite extra den här veckan, Kanelbullens dag 4/10. Istället för att baka riktiga kanelbullar så har vi gjort bullar av saltdeg.
I NO:n har vi varit på Skansen. Barnen blev indelade i smågrupper och varje grupp fick en egen bok, där dem tillsammans skulle börja skriva lite om våra nordiska djur. Det var en riktigt lyckad dag, med fint väder och glada barn.






På fredagens NO-lektion fick barnen fortsätta arbetet med sina böcker, genom att klistra in bilder på djuren, rita bilder och fortsatta skriva om dem.


Vecka: 41 (högerspalten fungerar inte för tillfället, så jag får skriva här istället)

Måndag 7/10:

Tisdag 8/10: 


Onsdag 9/10: Lämna in läxan: Den magiska kulan s.28-31 i läseboken + s.8 i läxboken. 


Torsdag 10/10: OBS! Alla börja 8.15 denna dag - Vi ska till Kulturskolan vid Brommaplan.

Fredag 11/10:



Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar