fredag 18 oktober 2013

v.42

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Nn. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden, övat på att hitta bokstaven på ett tangentbord och vilket finger man ska använda (höger pekfinger). Vi har också arbetat med en gemensam bok på smartboarden "Vad gillar Misse Matvrak?" Barnen har även skrivit små egna böcker om "Misse Matvrak" som sitter uppsatta på väggen utanför klassrummet.

Läxa till onsdag 23/10 : Kapitel 8 ABC-klubben i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.10.

I matematiken har vi börjat jobba med kapitel 3 Addition och subtraktion i matteboken. Vi har även gjort ett litet test på vilka förkunskaper barnen har inom detta område.
Vi har märkt att barnen har svårt för mönster och därför har vi gjort en extra läxa i matte denna vecka som handlar om detta.
Läxa till onsdag 23/10:  Matteblad om mönster.

I SO:n har vi pratat om och jämfört oss med våra klasskompisar, vad som gör oss lika och olika. Vi har även diskuterat vad som kändes bäst att upptäcka av dessa - känns det bäst att hitta likheter eller olikheter med andra?

I NO:n har vi nu börjat arbeta med människokroppen, främst kroppsdelar. Vi har sett en film om kroppens utsida, bl.a huden.

Den här veckan har dörren äntligen kommit och under höstlovet kommer de att fixa med ventilationssystemet och fläktljuden som "brummar".


Vi har fortfarande inte fått helt ordning på högerspalten, så information om vecka 43 kommer här istället;

Måndag 21/10:

Tisdag 22/10: 


Onsdag 23/10: Lämna in läxan: Den magiska kulan s.36-39 i läseboken + s.10 i läxboken. Matteläxan Matteblad-Mönster


Torsdag 24/10: Idrott


Fredag 25/10:


Just nu har vi några fall av huvudlöss hos oss F-3. Skolsyster Jenny uppmanar alla att gå in och läsa det senaste på www.vardguden.se . Där finns även en film om hur man luskammar. Hennes råd är att alla nu till helgen tittar noggrant efter löss och att behandla de som har så slipper man att det sprider sig ytterligare. Det är enormt viktigt att alla föräldrar gör det vid samma tidpunkt för att få bort lössen.


Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar