fredag 11 oktober 2013

V.41

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ee. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljudet och hört skillnaden på hur Ee låter i olika ord t.ex i rep eller eld. Vi har även övat på att hitta bokstaven på ett tangentbord och vilket finger man ska använda (vänster långfinger).

Vi har även gått igenom den nya läsläxan kapitel 7 i läseboken.
Läxa till onsdag 16/10 : Kapitel 7 Efter matchen i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.9.

I matematiken har vi jobbat klart med kapitel 2 i matteboken, som handlar om geometri och även gjort ett test på allt som vi har jobbat med så här långt i matte. Vi har även tränat lite extra på att fortsätta mönster, något som de allra flesta tycker är svårt.
Läxa till onsdag 16/10:  Läxa 4 s.13-15

I SO:n har vi fortsatt prata om högtiderna som infaller i oktober. Vi har gjort klart våra "Kanelbullar" och målat och dekorerat dem. Vi har också pratat om Barns rättigheter, i och med att det i måndags var Internationella barndagen.


I NO:n har vi arbetat färdigt med Skansenboken. Barnen har fått skriva och rita om djuren och även klippa ut och klistra in bilder på djuren.

I torsdags hade vi en riktig mysdag! På förmiddagen var vi på Kulturskolan vid Brommaplan och såg och deltog i föreställningen Cirkusäventyret, något som var uppskattat av så väl barn som vuxna. På eftermiddagen såg vi Kalle och chokladfabriken på film, eftersom vi tidigare i veckan läst ut boken.






Johan meddelade idag att dörren till klassrummet är påväg, nästa vecka ska den monteras på plats. Det ser vi fram emot!


Vi har fortfarande inte fått högerspalten att fungera, så information om vecka 42 kommer här istället;

Måndag 14/10:

Tisdag 15/10: Skoldagen slutar 12.00 pga. lärarmöte


Onsdag 16/10: Lämna in läxan: Den magiska kulan s.32-35 i läseboken + s.9 i läxboken. Matteläxan 
läxa 4 s.13-15. 


Torsdag 17/10: Idrott

Fredag 18/10:



Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar