fredag 25 oktober 2013

v.43

Hej

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ii. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden, övat på att hitta bokstaven på ett tangentbord och vilket finger man ska använda när man skriver (höger pekfinger). Vi har repeterat lite kring konsonanter och vokaler, att bokstaven Ii är en vokal.
Läxa till onsdag 6/11 : Kapitel 9 Ristin ir slit i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.11.

I matematiken har vi jobbat vidare med kapitel 3 i matteboken. Denna vecka handlade det om talfamiljerna 2-5, t.ex talfamiljen 3 är 3+0 2+1 1+2 och 0+3. Vi har även arbetat med subtraktion med tal mellan 0-5.
Läxa till onsdag 6/11:  Läxa 6 s.19-21 i läxboken.

I NO:n har vi arbetat vidare med människokroppen. Denna vecka har vi pratat om kroppens insida, skelettet och musklerna. Barnen fick arbeta parvis, hitta skelett delar, klippa ut och sedan sätta ihop till ett helt skelett.

I SO:n har vi pratat om Nallens historia och hur det kommer sig att Nallen har fått en egen dag i kalendern, den 27 oktober. Vi har även repeterat barns rättigheter i och med att vi denna vecka firade FN-dagen.
Här kommer en liten film och bilder från F-3:s FN firande.


                               







Nästa vecka är det höstlov. Vi ses igen vecka 45 och då är det en vanlig vecka enligt schema.

Trevlig helg och ha ett skönt lov!
/Julia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar