torsdag 5 juni 2014

vecka 23

Hej!

Nu är jag tillbaka igen efter sjukskrivningen. Den blev längre och kämpigare än vad någon hade kunnat ana, men skam den som ger sig... Även om det endast återstår några få dagar, så är det skönt och roligt att vara tillbaka. Att få vara med och avsluta arbeten och uppgifter och knyta ihop säcken.

I svenska har vi svarat på breven från våra brevvänner och även gjort böcker av alla skrivuppgifter som barnen har arbetat med den senaste månaden. Vi har även gjort en utvärdering där barnen själva har fått bedöma sina kunskaper mot målen.

I matematiken har barnen gjort klart sina arbetsböcker och läxböcker. Alla har inte hunnit färdigt med allt, men får ta hem dem ändå. Barnen har även fått göra ett repetionshäfte med sånt som vi har jobbat med under året. Även i matematiken har barnen fått göra en utvärdering och bedöma sina kunskaper mot målen.

I SO:n har barnen fått sätta ihop Årsboken till en bok som dem har fått ta hem.

Idag hade vi Trygghetsdag på hela skolan och vi jobbade ihop med klass 4b. Dagen var uppdelad i två pass. Under det första passet skulle barnen tillsammans i smågrupper skriva 2 meningar på rim. Meningarna skulle även innhålla något av följande ord; Södra, Hund, Polare, Ljushallen, Skoj eller Skola. Sedan skulle alla grupperns meningar skrivas ihop och bli en låttext. Under det andra passet skulle vi få lyssna till en "hemlig" föreläsare. Det visade sig vara rapparen Petter. Han berättade om sin uppväxt och skolgång, men även om sin dyslexi och ADHD-diagnos.



Nästa vecka:

måndag är det utflyktsdag för hela skolan. Vi kommer att åka till Skytteholmsparken i Solna och ha en mysig lekdag. Barnen ska ha med sig lunchmatsäck, även något fika går bra att ha med sig.

tisdag är det städdag. Det är bra om barnen har med sig en väska eller påse att ta hem saker i.

onsdag är det sommaravslutning.
Barnen samlas i klassrummet kl 8.45 och föräldrarna går direkt till Ljushallen.
ca 9.00-9.30 Avslutning i Ljushallen
ca 9.30-10.00 Avslutning i respektive klassrum
ca 10.00-10.30 Tårtkalas på vår innergård
ca 10.30 Fritids för de barn som är kvar

Trevlig Helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar