fredag 22 augusti 2014

v.34

Hej!

Välkomna tillbaka efter ett långt och härligt sommarlov!

Den här veckan har vi mjukstartat med skolarbetet. Vi har gjort nya "helping hands" händer utifrån de nya halvklassgrupperna.
Vi har även pratat om elevinflytande och vad barnen själva kan vara med och påverka i skolan, så som platser i matsalen, i klassrummet och på samlingsmattan, trivselregler, arbetssätt - hur man ska lära sig saker. Barnen har så mycket bra tankar och resonerar så klokt. Utifrån barnens förslag och önskningar kommer jag att sätta ihop nya bodsplaceringar i matsalen och i klassrummet.

I torsdags förmiddag var vi i Cocosparken tillsammans med klass 2a. Barnen fick leka både leka fritt, men också delta i en styrd samarbetsövning. Samarbetsövning gick till så att alla barn delades in i 4 lag. Lagen skulle tillsammans leta efter bokstäver som fanns upphängda i skogen. När alla bokstäver i alfabetet var hittade skulle laget använda bokstäverna och komma på ett lagnamn. Förutom att leka passade vi även på att titta lite närmre och klappa en groda som höll till i skogen. Här kommer lite bilder från Cocosparken;









Vi vill passa på att njuta och vara ut nu när sommarvärmen ännu håller i sig, så även nästa vecka tisdagen den 26/8 kommer vi att åka på utflykt. Denna gång blir det en heldagsutflykt med matsäck, vi ska till Parkourparken i Nälsta. Skoldagen börjar enligt schema kl.9.30.

Nytt för i år är att rutiner kring morgonomsorg. Kommer man till fritids före kl.7.30 lämnas man precis som förut inne på öppningsavdelningen, men kommer man efter kl. 7.30 så lämnas man utomhus. Fritids är sedan utomhus fram till skolan börjar kl.8.15, alla dagar utom tisdag då skolan börjar kl. 9.30. I och med detta är det bra om barnen är klädda för att bli lämnade utomhus om man kommer mellan kl.7.30-8.15, eller 7.30-9.30 på tisdagar.

Vi vill påminna om att det är viktigt att alla barn har regnkläder, gummistövlar och lite extrakläder här i skolan.

Nästa vecka stänger fritids tidigare (kl.15.45) på torsdag 28/8, då det är APT.

Trevlig helg!
 Önskar
Julia, Nathalie och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar