fredag 29 augusti 2014

v.35


Hej!

Den här veckan har skolan dragit igång mer på riktigt. Barnen har fått nya skolböcker; Diamantjakten som är en arbetsbok i svenska och Mattedetektiverna 2a som är arbetsbok i matematik. Tänk vilken glädje och nyfikenhet en ny skolbok kan skapa.
Förutom nya böcker så har vi även börjat med engelska, som är ett nytt skolämne för barnen. Den här veckan har vi tränat på hälsningsfraser (Hello, Hi, Hey), presentera oss (My name is...what´s your name?) och några färger (Red, blue, yellow, black, white, green).

Den enda regniga dagen denna vecka var vi på utflykt till Parkourparken i Nälsta. För de allra flesta av barnen var detta en ny park som de aldrig hade varit i tidigare, vilket gjorde utflykten ännu bättre. Barnen lekte på och hade roligt trots att det emellanåt regnade på ganska ordentligt, men som sagt "har man kläder efter väder" så spelar det ingen roll. Några barn saknade gummistövlar eller regntätakläder, så vi ber er att se över barnens regnkläder och även extrakläder så att det verkligen finns här i skolan.





 
 
I svenska har vi presenterat "Läsfixarna" lite mer. "Läsfixarna" är personifierade lässtrategier som är användbara vid läsning av alla typer av texter. Barnen fick även se denna korta film som en skolklass har gjort för att tydlig göra vilka de olika "Läsfixarna" är och vad deras uppdrag är.  


Efter presentationen av "Läsfixarna" så fick barnen två och två testa på att vara "Spågummor".

Barnen har fått i läxa till på onsdag att slå in sina läseböcker med bokplast eller papper, för att skydda böckerna så att de håller längre. Det är även önskvärt att de sätter på en namnlapp/etikett på framsidan för att lättare kunna ha koll på vems bok det är.
Jag skickar även mail till er med tider för utvecklingssamtalen. Det finns en svarstalong på utvecklingssamtalslappen som jag vill att ni lämnar in senast onsdag den 3/9.

Viktiga datum framöver:
9/9 Föräldramöte 18.00
10/9 Utvecklingssamtal från kl 12.00
16/9 Utvecklingssamtal från kl 12.00
22/9 Utvecklingssamtal från kl.9.30
30/9 Utvecklingssamtal från kl 9.30
v. 40 Skolfoto (vilken dag det blir vet jag ännu inte)



Karin jobbar sista dagen hos oss idag, innan sin föräldraledighet och på måndag kommer istället Saada tillbaka från sin föräldraledighet.

Trevlig helg!
Julia, Nathalie, Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar