fredag 5 september 2014

v.36

Hej!
Vi har haft en bra vecka och eleverna har verkligen kommit in i skolarbetet igen och arbetar bra och engagerat med uppgifterna. Det är ett gäng kunskapssökande barn som jag möter varje morgon, vilket är superkul.

I SO:n har vi startat upp arbetsområdet Demokrati och Valet 2014. Vi började med att sammanställa allt som eleverna redan visste inom området och det var en hel del tex vilka riksdagspartierna är, att Fredrik Reinfeldt är statsminister, att man måste vara 18 år för att få rösta, att demokrati innebär att alla får vara med och bestämma mm. Sedan diskuterade vi oss fram till vad vi önskar veta tex varför vi har val, hur ett val går till, partisymboler, partiledarnas namn mm.
För att redan första lektionen få svar på några frågor så såg vi två korta filmer; Familjen Räv och valet: -en saga om att rösta och även Sveriges riksdagspartier. Barnen har även fått med sig en SO-läxa hem som ska diskuteras/samtalas om med er föräldrar och sedan svaras på skriftligt.

På engelskan har vi fortsatt att träna på färgerna och vi har lärt oss en sång som efter flera gångers träning har börjat sätta sig.

I svenska har vi arbetat med arbetsboken Diamantjakten, vi har även tränat vidare på lässtrategin Spågumman som även veckans Läs- och skrivläxa handlar om.
Vi har även arbetat med elevernas individuella utvecklingsplaner, barnen har utvärderat förra årets mål och börjat fundera på nya mål, de har även övat på vad de ska säga på samtalet. Att eleverna själva, med stöd från mig, ska hålla i sitt utvecklingssamtal är ju helt nytt för dem men det känns som att alla ser fram emot detta.
 
Salina har i NO:n startat upp höstens NTA-tema som handlar om Jord. Den här veckan fick de titta på kompostjord med förstoringsglas. Några elever hade väldig många småkryp i sin jord, vilket blev extra intressant att titta på.
 
I matematiken har vi arbetat vidare med; tallinjen, att upptäcka talmönster, dubbelt och hälften och hundrarutan. Den här veckan har barnen matteläxa; Läxa 1 i Läxboken till Mattedetektiverna.
 
I onsdags hade Anna-Lena vår specialpedagog, med sig sina kakaduor till skolan. Eleverna har tidigare fått se filmklipp och foton på fåglarna, men nu fick dem äntligen träffa dem och klappa.
 

 
Viktiga datum:

Tisdag 9/9 - Föräldramöte 18-19.30 (gemensam start i Ljushallen ca.30 min, sedan klassvis ca.1 tim )
Onsdag 10/9 - Utvecklingssamtal i Lugnarummet; Filip A, Tova, Nils och Lovisa.  Lämna läxorna; svenska, matte och SO.


På fritids har vi denna vecka haft flera vikarier; Romeó, Joakim, Dessi och Aram är de personer som har varit med åk 2, tillsammans med Jennifer och Saada. Saada, känner några av er som har äldre barn säkert till, då hon har jobbat på skolan länge. Nu är hon tillbaka efter föräldraledighet och studier.


Trevlig helg!
Julia, Saada, Joakim och Romeó

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar