fredag 19 september 2014

v.38

Hej!

Den här veckan har vi pratat om konsonanter. Vi har letat  efter namn och ord som börjar på konsonanter, även på att bilda egna nya ord med hjälp av konsonanter tex.  _e_ det skulle kunna stå fel, fem, fet mm.
Vi har även presenterat en ny  lässtrategi, den som handlar om att ställa frågor till texten Reportern.  Denna veckas läs- och skrivläxa är kopplad till Reportern. Eleverna har fått träna på de tre olika typerna av frågor som man kan ställa; På raderna frågor - svaret finns direkt i texten (frågorna börjar med Vem...? Vad...? Var...? När...? Hur...?), Mellan raderna frågor - svaret går att lista ut med hjälp av texten (frågorna börjar  med Varför..? Vilken...? Vilket...? Vilka...?) och Bortom raderna frågor - svaret finns hos läsaren själv (frågorna börjar med Varför tror du…? Vad tycker du…? Hur skulle du göra….?)
 Hjälp gärna era barn med läxan!

I matematiken har repeterat det vi har arbetat med; ordningstal, positionssystemet, ental, tiotal, hundratal, rangordna tal, dubbelt/hälften mm.
Matematikläxan denna vecka är Läxa 3 på s.10-13. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.10-11) + problemlösning (s.13). Spår 3 (s.12) är frivillig. Även problemlösningen (s.13) är uppdelad i spår, alla ska göra minst spår 1-2.

Den här veckan har vi fortsatt arbetet kring valet.Vi pratade lite om valresultatet och hur resultaten kan skilja sig i de tre olika valen riksdags-, kommun- och landstingsval. Vi har sett en film; "Vem bestämmer? om att lyssna och kompromissa"  och sedan har eleverna i grupper fått bilda ett parti. Tillsammans ska gruppen komma fram till ett partinamn, en partisymbol och två valfrågor (minst en av frågorna måste handla om skolan) och göra en valaffisch.

På engelskan har vi repeterat färgerna, hälsningsfraserna och några klädesplagg. Vi såg ett filmklipp där vi fick lära oss hur man frågar Vad har du på dig? Vad har hon/han på sig? och även att kunna svar Jag har på mig... Hon/Han har på sig.... Vi fick även lära oss några maträtter och att säga  Jag tycker om... eller Jag tycker inte om...

Jag vill påminna alla om att SPARKCYKLAR PARKERAS UTOMHUS, INTE I HALLEN! När jag ändå är i farten med pekpinnen så vill jag även påminna om att SKOLAN BÖRJAR KL. 8.15!

Viktiga datum:
22/9 Utvecklingssamtal; Jonathan, Viggo, Sebastian, Hugo, Perla, Gabriel, Olof, Elsa
24/9 Utvecklingssamtal; Viktor, Leo. Lämna in läxorna; Läs- och skrivläxa till kapitel 3 i Diamantjakten, Läxa 3 s. 10-12 i Mattedetektiverna.
25/9 Fritids stänger kl. 15.45 då det är APT



Trevlig helg!
Julia, Saada, Roméo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar