fredag 10 oktober 2014

v.41

Hej!

Den här veckan har vi tränat på att skriva brev och vi har pratat om vad som brukar finnas med i ett brev och hur man börjar och avslutar ett brev. Detta är barnen väldigt bra på, då vi tränade på detta en del förra terminen när vi skrev brev till våra brevkompisar på Neptuniskolan i Järfälla. När vi ändå var i farten med brev och brevskrivande, så passade vi på att skriva brev till brevkompisarna.
I veckans Läs- och skrivläxa kommer ni att möta en ny Läsfixare, nämligen Cowboyen. Cowboyen sammanfattar det viktigaste i texten och tar hjälp av tre ord för att fånga in vad som händer i texten; "Först ...", "Sedan ..." och "Sist ...". Hjälp gärna era barn med läxan!

I matematiken har vi fortsatt med symmetri, geobräden, geometriska former och tre tredimensionella figurer. Detta är något som barnen gillar, det är någonting annat och väldigt mycket praktiskt.
Matematikläxan denna vecka är Läxa 6 på s.20-23. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.20-21) + problemlösning (s.23). Spår 3 (s.22) är frivillig. Även problemlösningen (s.23) är uppdelad i spår, alla ska göra minst spår 1-2.

Den här veckan har vi startat upp kommande veckors arbetsområde kring religion. Först gjorde vi i klassen en gemensam tankekarta kring ordet Religion. Barnen sa t.ex. Vad man tror på, Gud & Jesus, Kors, Bibeln, Kyrkor. Men våra fem stora religioner, kristendom, judendom, islam, hinduism och buddhism kom också upp i tankekartan. Sedan såg vi en del av en film som handlade om kristendomen.

Denna vecka har vi haft terminens första elevråd, med representanter från alla klasser i F-3. I vår klass har vi lottat fram nya representanter bland alla som ville vara och det blev Viktor och Ingrid. Vi lottade även fram två reserver, Erik och Lovisa.

I tisdags var vi på Kulturskolan vid Brommaplan och såg föreställningen Cirkusäventyret. Vad vi inte visste om innan, var att föreställningen var exakt den samma som vi såg när vi var där förra året. Det var en rolig föreställning, men en liten besvikelse över att det inte var något nytt.






Vi har börjat jobba mer med ordning och reda i hallarna denna vecka och har märkt att det ligger mycket omärkta kläder i entréerna. Vi har pratat med barnen om detta, men uppmanar även er föräldrar att titta där. Alla kläder, skor och stövlar som ingen har tagit reda på innan fredagen den 17/10 kommer vi att ta hand om och skicka iväg till någon  klädinsamling.
Två påminnelser nu i hösttider; det ena är att se över era barns regnkläder och stövlar, så att kläderna passar och det andra är att respektera skogränsen.

Saada är föräldraledig även nästa vecka och Joakim är vikarie för henne.
Nathalie jobbar halvtid även kommande vecka.


Viktiga datum:
15/10 Lämna in läxorna; Läs- och skrivläxa till kapitel 6 i Diamantjakten, Läxa 6 s. 20-23 i Mattedetektiverna.

Vecka 44 - Höstlov
6/11 - Studiedag


Trevlig helg!
Julia, Nathalie, Joakim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar