fredag 3 oktober 2014

v.40

Hej!

Den här veckan har vi tränat på månaderna, hur man skriver datum, att göra en lista och att skriva dagbok. De två första punkterna är saker som barnen redan kan och känner sig ganska säkra på. Att skriva en lista och dagbok var lite svårare. Listan med ord som barnen skulle träna på att skriva var stödord, för att underlätta dagboksskrivandet.
Jag har märkt att barnen tycker att det är svårt att komma på och kunna ställa frågor, därför kommer vi att vara Reportrar även i denna veckas skrivläxa. Hjälp era barn med läxan, så att alla typer av frågor kommer med och att barnen även besvarar sina egna frågor. Påminn även om att en fråga avslutas med frågetecken.

I matematiken har vi fortsatt med symmetri, men även kommit in på geobräden, geometriska former och tre tredimensionella figurer. Barnen har fått bygga olika tredimensionella figurer t.ex. rätblock, pyramid och cylinder.
Matematikläxan denna vecka är Läxa 5 på s.17-19.

Den här veckan har vi avslutat arbetet kring valet och vi har haft Skolval i klassen. Alla klassens partier har jobbat på flitigt med sina valkampanjer och i onsdags fick alla partierna presentera sina viktigaste valfrågor muntligt inför resten av klassen och även visa upp sina valaffischer. Sedan hade vi Skolvalet 2014. Valet skulle vara så verklighetstroget som möjligt, så vi hade t.ex röstsedlar, vikskärmar och en kontrollant. Vinnande partiet, Demon Demokraterna, fick bestämma en rolig aktivitet som klassen skulle göra under fredag eftermiddag. Aktiviteten blev Klassdisco och Blinkleken, som en bonus bjöds det på salta pinnar, popcorn och saft på discot.

















På NO:n har de fortsatt NTA-temat om jord. Denna vecka har eleverna hämtat jord från dungen, som de sedan fått plantera sitt andra frö i. Barnen har även fått undersöka olika jordprover och vad som händer när de blandas med vatten.

På idrotten den här veckan var det endast en i hela klassen som hade med sig kläder för att ha idrottslektion utomhus, övriga hade idrottskläder men som inte var lämpliga i kylan. Detta resulterade i att lektionen fick anpassas till att alla skulle kunna vara med utan att behöva byta om. Från och med nästa vecka kommer idrotten vara inomhus. Kom ihåg ombyteskläder, inomhusskor och handduk till idrottslektionen på onsdagar.

Saada är föräldraledig nästa vecka och Joakim är vikarie för henne.
Nathalie jobbar halvtid även kommande vecka.


Viktiga datum:
7/10 Föreställningen Cirkusäventyret vid Brommaplan kl.12.30-13.15
8/10 Möte med Föräldragruppsrepresentanterna. Lämna in läxorna; Läs- och skrivläxa till kapitel 5 i Diamantjakten, Läxa 5 s. 16-18 i Mattedetektiverna.

Vecka 44 - Höstlov
6/11 - Studiedag


Trevlig helg!
Julia, Nathalie, Joakim

1 kommentar:

  1. Vilket underbart projekt med valarbete och åsiktspartier! ☀️

    SvaraRadera