fredag 12 december 2014

v. 50

Hej!

Den här veckan har vi parvis skrivit slumpdikter med jultema. Alla par fick skriva 6 st verb på orangea lappar och 6 st substantiv på gröna lappar. Lapparna samlades sedan in i två burkar och varje par fick därefter dra 4 st lappar av varje färg och skriva slumpdikter av.
T.ex. Tomten bakar.
Snögubben badar.
Polkagrisen målar.
Pulkan åker.
Vi har även jobbat med läsförståelse genom att läsa olika texter och svar på frågor till.
I veckans Läs- och skrivläxa (kopplat till kapitel 13) kommer eleverna själva,  precis som förra veckan att få välja vilken av Läsfixarna; Spågumman, Reportern, eller Cowboyen som de vill använda vid veckans läxa

I matematiken har vi fortsatt arbetet med statistik och jobbat klart med matteboken. Några barn har lite gammalt arbete kvar att göra i matteboken innan den är helt klar och några håller på att rätta gamla fel. Efter jullovet kommer alla barn att få en ny bok, vilket barnen längtar efter. Även läxboken ska bli färdig innan jul, så den här veckan är det alltså den sista läxan som ska göras Läxa 13 på s.44-47 (alla gör minst spår 1 och 2 och försök er gärna på spår 3).

Vi har haft klassråd under veckan och då pratade vi om förslagen som klassen har lämnat in kring; Vad vill vi i klassen göra utomhus på rasterna?, Behövs det personal som hjälper till med det ni önskar göra på rasterna?, Behövs det köpas in saker för att kunna göra det ni önskar göra på rasterna? Dessa punkter tog sedan Ingrid och Viktor med sig och framförde till elevrådet i tisdags.

Varje dag under decembermånad turas vi om att öppna luckor i Julkalendern, den som öppnar luckan får även en polkagris. I år har vi använt oss av Natur och Kulturs digitala julkalender. Bakom varje lucka finns det en aktivitet att göra, denna vecka har vi följt en instruktion på engelska som blev en juldekoration, vi har gjort fältkoordinater, läst och ritat om lucia, löst julklappsrim och tillverka en sprattelgubbe.

Veckan avslutades med ett vackert luciatåg och efterföljande klassfika tillsammans med alla barn och er föräldrar. Vi vill passa på att tacka er för julklapparna.

Salina är tyvärr fortsatt sjukskriven och i  och med detta har några börjat fundera kring NO-undervisningen och hur det blir med förlorad tid. Både timplanen och kunskapskraven gäller till år 3, alltså målen ska vara uppfyllda när barnen slutar år 3 och då även fått ett visst antal timmar NO-undervisning. Under våren har vi ett NO-tema inplanerat, Rymden och då kommer barnen att få desto mer NO-undervisning.

Jag hoppas att alla har fått och läst mailen kring vårens personalförändringar. Det är både tråkigt och lite oturligt att tre kollegor, helt oberoende av varandra slutar samtidigt.


Viktiga datum:
17/11 Lämna in läxorna; Läs- och skrivläxa till kapitel 13 i Diamantjakten, Läxa 13 s.44-47 i Mattedetektiverna.
18/12 Ta med en påse till att ta hem avslutade skolarbeten i.
19/12 Julavslutning mellan kl.9.00-10.00, därefter fritids.

7/1 Planeringsdag - både skola och fritids är stängt.
8/1 Skolan börjar igen, enligt vanligt schema.


Trevlig helg!
Julia, Nathalie, Saada och Roméo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar