fredag 5 december 2014

v.49

Denna veckan blev lite annorlunda då jag varit hemma sjuk två dagar och dessutom var det trygghetsdag på tisdagen. Vikarierna när jag var borta följde planering som redan var gjord och på så sätt hamnade vi inte efter i veckans arbete, riktigt bra! På trygghetsdagen samarbetade vi med åk6 och klasserna delades upp i två grupper (musikgrupperna). Det var två olika stationer under dagen, Röris samt pyssel. Som jag förstått det så gick det hur bra som helst denna dagen!
Lucia närmar sig med stormsteg och igår (torsdag) hade vi luciarep med alla elever i F-2. Vilka härliga stämmor barnen har och vilket fantastiskt luciatåg ni har att se fram emot nästa fredag!

I svenskan har vi arbetat i svenskaboken "Diamantjakten" och lärt oss mera om verb.
Läxa: Läs- och skrivläxa till kap 12 i Diamantjakten (läxan finns i gula läxboken).

SO:n denna vecka höll vår biträdande rektor Johan i. Under lektionen arbetade dem med två arbetsblad som band samman de religoion vi arbetat med de senaste veckorna. Första bladet var ett korsord och det andra bladet var lite läsförståelse där uppgiften var att klura ut vilket religion olika barn tillhörde.

I matematiken har vi gått in på ett nytt kapitel, Statistik. Vi lär oss hur man använder cirkel- och stapeldiagram samt hur man läser av tabeller.
Läxa: Läxa 12 i Läxboken, s.41-43. Alla gör allt på sidorna 41-42 samt minst spår 1 och 2 på sida 43.

Viktigt: På torsdag nästa vecka, 11/12 har vi gemensam träning inför lucia kl.14:50. Vi vill att alla om möjligt stannar på fritids över den här tiden så att alla vet var dem ska gå och stå under själva luciatåget dagen efter 12/12. Glöm inte fråga erat barn vad det ska vara under luciatåget så att ni vet vilka kläder som ska med 12/12. Deras olika alternativ som de haft att välja mellan är följande: lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe, pepparkaksgumma samt tomte/tomtenisse/tomtenissa.

Trevlig helg!
Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar