fredag 28 november 2014

V.48

Som ni vet är Julia bortrest denna vecka samt nästa. Försöker lägga upp lektionerna och dagarna så lika dem som Julia brukar hålla i som möjligt men självklart kan det ske lite ändringar! Det hela har i alla fall flytit på bra och alla har arbetat på otroligt bra under lektionerna!

I svenskan har vi denna vecka arbetat i svenskaboken "Diamantjakten". Där har vi tränat på läsförståelse, tolkning av bilder (sant eller falskt påståenden) samt substantiv och vad det är för något. Det är en otroligt flitig klass som arbetar på mycket snabbt och lär sig fort så ett extrablad med svenskauppgifter har de flesta även hunnit testa på och göra några sidor i.
Vi har även fortsatt läsa parläsning i böckerna från Cirkulationsbiblioteket och det märks att dem alla älskar att arbeta i grupper och par för oj vilket fokus det är under dessa lektioner!
Läxa i svenska till 3/12: Läsläxa (Megakillen s.82-, Agnes s.124-, Kompisar s.67-, de ska altså läsa ut sina böcker). Bokrecensionen i läxboken ska även den fyllas i.

Matematiken har fortsatt i samma spår som förra vecka med mätning (kg, hg, g, cm, m, hel, halv och kvart). Det rullar även här på otroligt bra men ett litet tips kan vara att träna extra mycket på klockan hemma nu så att den verkligen sätter sig. Oftast är det lättare att lära in så att man kommer ihåg allt om övning sker både i skolan och hemma.
Läxa i matte till 3/12: Läxa 11 i läxboken s.37-40. Alla gör alla sidor samt minst spår 1 och 2 på s.40, spår 3 är frivilligt s.40.

I SO:n arbetar vi vidare med religion och har under denna vecka lärt oss om Bugghismen och Hinduismen. Det är två religioner som skilljer sig åt från de religioner vi läst om tidigare (Kristendomen, Islam och Judendomen) men det fångade allas intresse!

Under engelskalektionen såg man verkligen hur alla spetsade sina öron! Vi hade muntlig engelska där vi tränade på att ställa frågar till varandra (vad man heter, väder samt vad man har på sig).

Under den estetiska verksamheten har Saada dragit igång teatern Snövit med alla barn i klassen. De har lottat vem som ska ha vilken roll och alla har varit delaktiga.

Önskar er alla en trevlig helg och glad första advent!
Hälsningar
Nathalie

1 kommentar:

  1. Tack för en fin sammanställning, och härligt med teaterprojektet! /hils Sofija.

    SvaraRadera