fredag 14 november 2014

v.46

Hej!

Den här veckan och nästa vecka har vi läsveckor, då vi satsar extra på läsning i olika former; tyst läsning (enskilt), parläsning, högläsning, gemensam läsning på smartboarden och lyssna på ljudbok. I måndags startade vi upp läsveckorna med Kura gryning, som är ett arrangemang av Nordiska bibliotektsveckan. Kura gryning är högläsning för barn och unga, runt 9-tiden måndagen i barnboksveckan och att alla läser samma bok. Mer information finns http://www.bibliotek.org
Vi har även tagit fasta på Nordiska biblioteksveckans gemensamma tema, som är Troll i Norden. Denna vecka har vi pratat om vad ett troll är, hur de ser ut och egenskaper, läst sagor om troll och gjort egna troll av trolldeg. Vi har även börjat skriva egna sagor eller faktatexter om troll som ska bli till Trollböcker.
I veckans Läs- och skrivläxa, kommer eleverna att få en annan läxa än den vanliga. Barnen får läsläxan i den bok som de har fått låna från cirkulationsbiblioteket, inom klassen har vi tre olika titlar som jag har delat ut till barnen.  Barnen har en skrivläxa som handlar om läsfixarna, men är utformad på ett annat sätt en vanligt, nu är den mer som en bokrecension uppdelad i olika stycken med olika infallsvinklar.
Läxan: Skrivläxan följer boken och ska var helt klar och lämnas in om 3 veckor, onsdagen den 3/12.


I matematiken har vi jobbat med problemlösning i storgrupp och i arbetspar. Vi har även börjat med ett nytt kapitel i matteboken: Mätning. Denna vecka har det främst handlat om pengar och att växla pengar och lägga en summa pengar på olika sätt.
Ingen matteläxa denna vecka.

Vi har haft klassråd och även elevråd under veckan. Barnen i klassen upplever att fotbollsreglerna vid Kaninburen inte följs, något som elevråds representanterna tog vidare till elevrådet. Även diskussionerna kring duscharna i tjejernas omklädningsrum på idrotten togs vidare till idrotten. På F-3 har man även skapat regler för fotbollskort, fotbollskorten får bara användas från efter mellanmålet och fram till man går hem för dagen. Innan dess får man inte hålla på med fotbollskorten alls.


Viktiga datum:
5/11 Läsläxan ska vara läst
3/12 Lämna in skrivläxa (Bokrecension) till boken från Cirkulationsbiblioteket
Vecka 48-49 är Julia ledig och Nathalie är lärare under dessa veckor.
12/12 Luciafirande och föräldrafika
19/12 Julavslutning

Trevlig helg!
Julia, Nathalie och Saada 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar