måndag 15 november 2010

Läsprojekt!

Hej,
Idag var det en riktigt regnig måndag, vi blev ordentligt blöta på första rasten. Tur att vi har så stora torkskåp! Se gärna över att era barn har stövlar och regnkläder som passar även med ett lager varma kläder under.

Idag har jag skickat med alla barn en plastmapp med information och annat de behöver kring läsprojektet som startar idag 15/11. Projektet kommer hålla på i fyra veckor, veckorna 46-49. Det är viktigt att ni föräldrar läser igenom brevet med information om hur läsningen ska gå till. Barnen ska måla en del av sina "läshattar" varje gång de läst 10 min, det fungerar som en lite roligare variant av läsprotokoll. Barnen ska öva att läsa både högt och tyst under läsprojektet så lyssna gärna på dem när de läser men låt de även läsa tyst ibland, då kan ni istället fråga lite om de barnen läst så de får öva läsförståelsen. Vi har varit på biblioteket och lånat nya böcker idag, men man får givetvis välja andra böcker hemma att läsa i om man vill! Vi kommer inte att ge några andra läsläxor under dessa veckor. Vi kommer att läsa kapitlen i "Förstagluttarna" i skolan, och svara på frågorna i läxboken tillsammans på lektionerna dessa veckor.
Lycka till med läsningen!

Nu finns alla skriftliga omdömen samt Läsutvecklingsscheman inlagda på skolwebben. De kommer att vara underlag till våra utvecklingssamtal i nästa vecka. Då vi gemensamt ska formulera en individuell utvecklingsplan för era barn. Jag hoppas att det kommer bli givande samtal som hjälper oss att stödja varje elev på bästa sätt!

Trevlig kväll,
Angelica, Carina och Tiina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar