torsdag 9 december 2010

Läsmys!

Hej,
Idag hade vi riktigt mysigt i klassrummet med kuddar, filtar, popcorn och framförallt bra böcker! Det var en uppskattad och trevlig avslutning på vårt läsprojekt. Det är verkligen imponerande att läsutvecklingen i klassen fullkomligt exploderat de senaste veckorna. Vi varvade med egenläsning och högläsning så att det inte skulle bli för ansträngande för barnen. När det var dags att avsluta läsningen gick brandlarmet så vi fick springa ut och ställa upp i "kaninburen", det var ett falsklarm så vi fick gå in igen efter en kort stund. Barnen fick även redovisa sina bokrecensioner för varandra, de fick berätta om boken de läser nu, vem som är författare, vad boken handlar om och vad de tycker om boken. Det är alltid bra att få boktips från sina jämnåriga, då kanske barnen vågar pröva en bok som de fått tips om som de kanske inte hade valt annars. Barnen har fått en läxa idag som heter "Min favoritbok", den ska göras hemma och lämnas in senast onsdag 15/12.

Nästa onsdag är idrotten inställd på grund av julpyssel i faddergrupperna. Då kommer vi att ha olika stationer där barnen får julpyssla tillsammans med barn från förskoleklasserna och tvåan. Då kommer barnen behöva ta med en toalettrulle till en smällkaramell.

Här kommer lite bilder från läsmys dagen!










Trevlig kväll,
Angelica, Carina och Tiina

2 kommentarer:

  1. Alfred hälsar till alla kompisar från Koh Phi Phi. förutom bad och lek har det även blivit en hel del jobb i matteboken. Hoppas ni får en mysig Lucia!

    Alfred

    SvaraRadera
  2. Hej Alfred,
    Va kul att höra att du har det bra! Vi ska tänka på dig i badbyxor på stranden på måndag, när vi har luciatåg i ljushallen. Bra att du hinner med lite matte också. Hela klass 1B, Tiina, Carina och Angelica önskar dig och din familj en riktigt trevlig semester och en GOD JUL! :-)

    SvaraRadera