fredag 12 april 2013

Gammeldags skoldag



Hej!
Nu vet vi precis vad vi ska hålla på med i skolan!" Det här var den roligaste dagen vi haft" och "Kan vi inte ha fler gammeldags skoldagar?" sa barnen idag, trots psalmer och morgonbön följt av en hel lektion
välskrivning med gammeldags skrivstil. Efter rasten var det dags för läxförhör och den som inte gjort läxan ordentligt fick stå i skamvrån och någon fick t o m smisk på fingrarna! Sedan smakade det bra med lunchmatsäck. Här ovan ett litet smakprov på hur det såg ut.Vi visar fler bilder på vernissagen den 25/4.

Igår, torsdag, lyssnade vi på allt spännande som barnen fått höra i sina intervjuer av en äldre om hur det var förr. Det blev många spännande diskussioner när vi jämförde vad som var lika, respektive olika, mot hur det är nu. Vi har även sett filmer om 1900-talet - "Barnens århundrade".

Nästa vecka blir det lektioner som vanligt igen. Läsläxa i läseboken och matteläxa i läxboken.(Se gröna rutan här bredvid).

I tisdags sa vi adjö till August som åker till Australien för att bo där i två år. Alla barn hade gjort teckningar som vi skickade med. Vi önskar honom lycka till! (vi kommer att hålla kontakten har vi bestämt).

På måndag hälsar vi Agnes Hägglöf välkommen till klassen! Agnes känner redan de flesta flickorna i klassen genom fotbollslaget. Välkommen!

Påminner till sist om att det är studiedag nu på onsdag den 17/4 för både fritids och skola (fritids stängt).

På söndag ska äntligen vårvärmen komma :)

Trevlig helg!
Solveig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar