fredag 26 april 2013

Vår och Valborg!

Hej!
Vad kul att så många kunde komma på vernissagen igår! Det syntes att barnen tyckte det var roligt att visa sina saker för er föräldrar, syskon och far- och morföräldrar. Fika ute i solskenet på innergården var inte dumt det heller!

Vi håller på mycket med tabeller och diagram, vi har bl a undersökt vad för slags frukt/riskaka barnen haft med sig under ett par dagar. Nästa vecka ska barnen få göra egna undersökningar och redovisa med tabeller och stapeldiagram. Det blir bl a trafiken utanför skolan, tänkte vi.

Vi fortsätter öva på klockan en stund varje dag och nu tycker jag det verkar som att hela och halva timmar sitter riktigt bra! Vi har även övat i espresso på datorena i onsdags, samt gjort klockmemory.

Niornas film om August och Selma är i det närmaste klar hälsar deras lärare Nina. På fredag nästa vecka kommer de ner och visar filmen för klassen och sen kommer den att ligga på youtube vad jag förstår.

Som ni såg i tidigare mejl från rektor Elisabeth har det varslats om konflikt för kommunals medlemmar. Här kan det komma att gälla måltidspersonalen och vaktmästare. Elisabeth kommer att informera på rektorsbloggen och ber er kolla där under helgen.

                                                    http://sodraangbyskola.blogspot.com

Gympafröken Margaretha hälsar att från och med nästa vecka blir det utegympa. Lite snopet för oss kanske, när onsdag är röd dag, samt att vi åker till Skansen onsdagen därpå! Först på onsdag den 15/5 blir det utegympa alltså.

Påminner till sist om att fritids stänger tidigt på torsdag den 2/5 ( kl 15.45).

Trevlig helg!
Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar