torsdag 2 maj 2013

Lusdags!

Skojade bara...jag menar att jag håller på och "lusar" barnen enligt LUS - LäsUtvecklingsSchemat. Många är redan framme i punkterna 12, 13 och 14 med mer flyt- respektive nästan helt flytande läsning. De ska nu testa och se hur de klarar "sökläsning" d v s söka/leta enstaka information i texter och hitta svaren relativt snabbt (kräver ett visst flyt i läsningen).

Nu har vi äntligen klarat av de sista bokstäverna, Zz och Qq! Vi har några diagnoser kvar och sen är hela arbetsboken klar! Några barn som varit lediga eller sjuka har en del "gamla" sidor att göra och kan behöva jobba på hemma för att hinna klart.

I NTAtemat har vi vägt våra föremål från förra uppdraget med hjälp av balansvågarna och multilinkklossarna. Vi har inte introducerat några enheter ännu, utan sakerna väger x antal klossar. Vi avslutade med att göra egna stapeldiagram över resultatet. I vanlig ordning övade vi på att göra en förutsägelse/hypotes innan vi satte igång. Vi pratade jättemycket om att det inte finns några "rätt eller fel" när det gäller förutsägelserna, men en del barn ville gärna ändra när de fick se resultatet. Det ger sig väl med tiden...

Nästa vecka har bara två vanliga dagar eftersom vi åker till Skansen på onsdag, plus att torsdag och fredag är lediga dagar. Det blir därför läxfri vecka!

ONSDAG DEN 8/5 åker vi i 1A och 1B till SKANSEN som en trevlig avslutning på temat "Livet förr och nu". Vi ska titta in i de gamla husen och gårdarna och se hur de levde förr. Vi kommer också att titta på djuren så klart och leka och ha det trevligt tillsammans! SAMLING I KLASSRUMMET kl 8.15 som vanligt. Vi ger oss iväg vid 9-tiden och beräknar vara hemma igen ca 13.30 - 14. LUNCHMATSÄCK, SITTUNDERLAG och KLÄDER EFTER VÄDER. Vi hoppas på en varm, solig och fin dag!

Trevlig helg!
Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar