torsdag 23 maj 2013

Hej!
Nu börjar vi verkligen känna av att vi närmar oss terminsslutet. Alla jobbar på allt vad de kan för att bli färdiga med sina böcker! Jag håller också på att stämma av målen och se hur barnen ligger till. Idag gjorde vi en mattediagnos på de moment vi gått igenom under vårterminen. Det kommer nya skriftliga omdömen i månadsskiftet maj/juni som ni kan ta del av på skolwebben.

I onsdags skrev alla barn ett brev till er föräldrar där de ber er skriva ett svar och berätta hur ni tycker året i första klass har varit. Förhoppningsvis har de också överlämnat brevet till er, annars får ni titta i väskan! (det är dataskrivet). Svarsbrevet ska ni sedan lägga i deras portfoliopärm i klassrummet (samma plastflicka som brevet ni skrev i förskoleklass).

Vi har som tradition att äta jordgubbstårta ute på gården tillsammans, föräldrar och barn, på avslutningsdagen. Tårtorna brukar föräldrarna baka, klassföräldrarna har fått i uppdrag att fördela bakandet. Varje klass behöver 6 tårtor. Hör av er till dem om ni har möjlighet att baka en tårta. Vi ordnar med saft till.

På onsdagfm nästa vecka kommer ett teatersällskap hit och spelar "Kotten med vänner" för alla barn i F-2 på scenen ute på stora skolgården. Inga schemaändringar, idrott som vanligt efter lunch.

Det blir ingen mer läsläxa i läseboken, utan nästa vecka får barnen öva på texten till vår avslutningssång, "Sången om sommaren", som läxa. Jag kommer att samla in läseböckerna plus läxboken i morgon fredag. Det ska också bli kul att få höra barnens favoritkapitel som de skrivit om i denna veckas läxa!

Matteläxa blir ett arbetsblad som handlar om "Mimmis husdjur".

Trevlig helg!
Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar