torsdag 18 april 2013

mobiler och vernissage

Hej!
Den här veckan har vi byggt mobiler i vårt NTA tema "Balansera och väga". Barnen har varit kreativa och skapat jättefina mobiler av bara sugrör, gem och färgat papper. Nästan alla blev färdiga i veckan, men vi hoppas ha allt klart till vår vernissage på torsdag.

Veckans bokstav var Xx och vi hittade faktiskt en hel del ord med x! Numera finns ju x-factor, x-men och sportbutikerna XXL också, förutom våra vanliga sax, tax, häxa m fl...Det roliga med bokstaven x var också att nu plötsligt får man skriva nedifrån och upp! Alla andra bokstäver ska man ju börja skriva uppifrån.

Det var kul att återstifta bekantskapen med Asta, Bea och Cesar i "Den magiska kulan" och mystiken tätnar bara mer och mer om ödehuset och den gamla damen! Hoppas barnen skrivit fina meningar med stor bokstav och punkt, till svar i läxboken. Det var ju ett av skriva-målen vi pratade om på samtalen.

I matten har vi inte blivit helt färdiga med mätakapitlet. Vi har tränat på klockan och alla verkar kunna avläsa hela och halva timmar. Lite svårare är det att räkna ut tidsskillnader både framåt och bakåt (fortfarande hela/halva timmar).

Ni är som sagt hjärtligt välkomna till F-2 vernissage på torsdag den 24/4 mellan kl 15 och 17 då barnen visar alla fina alster från bl a temaveckan. Barnen har bakat och man kan köpa saft och bulle för 10 kr. Välkomna!

Trevlig helg!
Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar