fredag 16 maj 2014

Vecka 20

Vecka 20 går mot sitt slut och denna vecka har vi strävat mot att uppnå ett bättre klimat i klassen. Vi har innan och efter varje lektion pratat om hur man är en bra kompis samt vad man ska tänka på innan, under och efter samling och lektioner. Klassen blir allt bättre på detta och det är otroligt roligt att se!

 I matten har vi fortsatt med kapitlet om att mäta och räkna. Vi har även fått ett extrahäfte där vi tränar på klockan. Ingen läxa ges i matte denna vecka men jag uppskattar gärna att ni tränar på klockan hemma. Exempelvis frågar vad klockan är (alla kan hel- och halvtimmar, några har gått vidare med andra klockslag).
 
I svenskan är vi nu inne i en period där vi skriver mycket. Vi tränar på att använda stor bokstav i början av mening och punkt i slutet, använda mellanrum mellan orden samt tänker lite extra på att namn börjar med stor bokstav. Under veckan har vi bland annat arbetat med lite olika lösblad samt skrivit korta brev till Julia.
Läxa: ”Hemliga läxan” där de ska besvara olika frågor om sig själva när de var små. Till onsdag 21/5.

I SOn har vi lärt oss om Carl von Linné. Vi har arbetat med ett arbetsblad med fakta om Linné samt sett en kort litet film om en hund som följer honom i hans fotsteg. Under SO lektionen skapade vi även några punkter om hur man är en bra kompis i klass 1b. Det är dessa punkter vi pratar kring innan och efter varje lektion nu. Då vi alla arbetade på så bra han vi även med att testa ett nytt spel som går ut på att vara en bra kompis.

Viktiga datum:
20/5 APT Fritids stänger 15.30!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar