fredag 9 maj 2014

Vecka 19

En vecka där vi alla har arbetat på riktigt bra och snabbt är strax över och sommarlovet närmar sig med strormsteg! I måndags lyckades vi i klassen samla ihop våran sista stjärna och kom då upp i 30 stycken! Belöningen för detta blev att få se klart Monsters University som vi började titta på under Camilles sista dag.

I matematiken har vi fortsatt arbeta med området mäta. Nytt för denna veckan har varit klockan. Klockan kan av många ses som lite klurigt och svårt, men vi har alla lärt oss hel- och halvtimmar denna veckan. Då veckans sidor i boken avklarades så fort och alla varit ivriga med att lära sig mer så har vi även tränat lite på 5, 10, 15 samt 20 över/i.
Läxa till onsdag 14/5: Läxa 10 i Läxboken Mattedetektiverna s.34-36. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.34-35) + problemlösning (s.36). Spår 3 (s.35) är frivillig. Även problemlösningen (s.36) är uppdelad i spår, alla ska göra minst spår 1-2.

I svenskan har vi fortsatt arbeta med att skriva berättelser. Vi har bland annat arbetat parvis med att skapa en berättelse som sker i fyra händelseförlopp. En rolig uppgift enligt de flesta och under nästa vecka ska de få presentera sina berättelser för varandra.
Läxa: Läsa minst 15 min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när månaden är slut.

I SOn ligger fokus nu på värdegrundsarbete. Vi ser på "Vara vänner" filmer där olika händelseförlopp under en skoldag och på fritids sker. I första delen som visas så sker utfrysning, taskiga komentarer, ilska med mera. Där efter stannar vi filmen och pratar om vad som är bra, mindre bra samt vad som kan göras bättre. När alla som vill komma till tals har fått göra det sätter vi på filmen igen och denna gång har man ändrat allt det "dåliga" till det bra. Mycket bra och lärorika filmer som eleverna uppskattar och ger dem tankar och funderingar kring hur man är en bra kompis.

Länk till fritidsbloggen: http://fritidsar1.blogspot.se/

Trevlig helg!
Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar