fredag 23 maj 2014

Vecka 21

En riktigt härlig vecka med soligt väder är nu på väg att ta slut. Vi har haft en vecka med mycket prat om hur vi kan få klassen att bli bäst och det har resulterat i en mycket glad klass! Vi berömmer varje vecka era barn för hur bra de arbetar i klassen och vissa veckor är utöver det vanliga. Denna vecka har helt enkelt varit helt fantastisk med riktigt bra arbetsro under lektionstid!

I matematiken är vi nu inne på ett nytt område: Statistik. Inom detta område får vi lära oss att läsa av och skriva tabeller, samt läsa av och skapa diagram. Ett mycket intressant område som vi arbetat med genom att komma på egna saker att undersöka t.ex. favoritsporter, favoritmat, antal flickor och pojkar i klassen. Utifrån undersökningarna har vi sedan skapat egna tabeller och diagram. Självklart har vi även arbetat med detta område i matteboken också!
Under förra veckan tränade vi på klockan på SmartBoarden, den sida vi använde går även att använda på vanlig dator och era barn bad mig länka hemsidan: http://www.elevspel.se/amnen/matematik/klockan.html
Läxa till onsdag 28/5: läxa 11 i Läxboken Mattedetektiverna s.37-40. Alla gör spår 1-3 s.37, minst spår 1 och 2 s.38-39 samt spår 1 och 2 på problemlösningen s.40.

I svenskan fortsätter vi att skriva berättelser. Vi tränar även på att omvandla lite fakta kring olika djur till hela meningar t.ex. ”små öron” omvandlas till ”Guldhamstern har små öron.
Läxa: Läsa minst 15min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när månaden är slut.

I SO;n har vi fortsatt arbetet kring värdegrundsfrågor men även riktat mer fokus mot oss själva. Vad kan jag förbättra, vad är jag bra på, finns det något jag kan bli ännu bättre på. Vi har fortsatt kolla på ”Vara vänner” och det skapar otroligt bra diskussioner i hela klassen med både tips och idéer på hur man kan göra för att vara en bra kompis.

Idag fredag får era barn med sig ett brev hem till er föräldrar. Medföljande till detta brev finns ett papper som ni gärna får använda för att svara på brevet. Vi vill gärna att det finns hos oss igen senast 5 juni då det ska in i era barns portfolio.

På onsdag (28/5) åker vi med båda ettorna till Skansen. Vi vill att alla barn är här 8.15 så att vi kan åka så fort det går. Vi kommer att titta på djur och lyssna på ”Troll, vättar och allsköns knytt” samt ”Sagans land överallt”. Barnen behöver ha med sig lunchmatsäck, dricka samt frukt. Vi kommer att ta med mellanmålet och beräknas att vara tillbaka på skolan ca 14.30. Om det är så att några har planer på att hämta era barn tidigt för att ni ska åka bort, kontakta oss via mail så att vi vet hur många det rör sig om. Det finns alltid möjlighet att hämta era barn vid Skansen.

Viktigt meddelande från idrottslärarna: Alla barn bör ha med en vattenflaska när dem har idrott då det för tillfället är väldigt varmt. Eftersom att vi inte alltid är i närheten av en vattenkran blir det därför svårt att vätska upp under lektionstid. Risken är att barnen får vätskebrist och värmeslag och det är inte kul.

Viktiga datum:
Måndag 26/5 – Småstjärnorna samt fika på fritids 15.30-17.00
Onsdag 28/5 – Skansen
Torsdag 29/5 – Röd dag-skola och fritids är stängt
Fredag 30/5 – Klämdag, skolan stängd

Trevlig helg!
Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar