onsdag 30 april 2014

Vecka 18

Tack för ett trevligt öppet-hus med er!Tillsammans lyckades vi samla in närmre 6000:- som kommer att skänkas till välgörande endamål.  Det var trevligt för mig att få ett ansikte på vilka ni är och jag blev riktigt rörd över alla fina ord ni gav mig!

Skolveckan är redan över och det har varit en rolig men även lite sorglig vecka. Tisdagen blev en annorlunda dag då det var Camilles sista dag i klassen. Julia kom förbi en stund och det uppskattades av alla med ett riktigt stort kramkalas! Camille blev otroligt glad för överaskningen med fika och film som vi lyckades annordna tack vare hjälp från er föräldrar och efter lunchen gick vi iväg till Cocosparken för lek och bus.

I svenskan har vi börjat med ett nytt område, att skriva berättelser. I början nu handlar det om att beskriva vad som händer i olika bilder som ligger i en bildföljd.
Läxa: Läsa minst 15 min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när månaden är slut (Läsprotokollet för april ska in på måndag).

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med kapitel 4, att mäta. Vi har mätt olika föremål i centimeter och i samarbete med utomhuspedagogiken så har vi testat att mäta oliak föremål utomhus med fot, händer, arm med mera.

I SO:n har vi arbetat med maj fakta. Vi såg bland annat en film som tog upp varför vi firar Valborg, 1a maj samt varför försäljning av majblomman är så viktig.





 
Viktiga datum:

Torsdag 1/5: Skola och fritids är stängt
Fredag 2/5: Fritids är öppet för dem som anmält omsorg
Torsdag 8/5: Utegymnastiken drar igång!

Trevlig valborg och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar