fredag 11 april 2014

v. 15

Hej!

I svenska har vi börjat jobba mer med att skriva, inte bara bokstäver utan längre texter.
Vi har tränat på att göra tankekartor och att använda och utgå ifrån den när man skriver. Denna vecka har vi pratat om att skriva i brevform, vad som är viktigt att tänka på då, hur man börjar och avslutar ett brev osv. Sedan har barnen fått skriva ett brev, där de har berättat om sig själva, sin familj, vad de tycker om att göra osv. Vi i klassen har nämligen fått brevkompisar i en åk 1 på en annan skola i Stockholm.
Läxa under aprilmånad: Läsa minst 15 min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när aprilmånad är slut.

I matematiken har vi arbetat klart med kapitel 3 i matteboken, Addition och subtraktion. Vi har pratat addition och subtraktion upp till 100 och repeterat likamedtecknets betydelse, då uppgifter
t.ex  5 _ = 10-3 ställde till det lite. 
Läxa till onsdag 23/4: Läxa 9 i Läxboken Mattedetektiverna s.30-33. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.30-31) + problemlösningen (s.33). Spår 3 (s.32) är frivilligt. Även problemlösningsuppgifterna är uppdelade i spår 1-3 (alla gör minst spår 1-2, spår 3 är frivilligt)
 
I So:n har vi jobbat vidare med Historia. Vi har gjort en tidslinje som sträcker sig från år 1900 fram till år 2020. På tidslinjen har vi sedan satt ut lite tidstypiska bilder och diskuterat var på tidslinjen bilderna passar in. Vi har även börjat placera in barnens släktkort på tidslinjen.
Vi har pratat om påsken, som infaller nästa vecka och sett en film om påsken. Förra veckan var vi i Ängbykyrkan och fick veta mer om påsken enligt kristen tro.
Läxa till onsdag 23/4: Hemliga läxan - skriva om påsken.


Länk till fritidsbloggen:

Viktiga datum framöver:
V.16 - Påsklov
Lördag 26/4 - Öppet hus
Tisdag 29/4 - APT
Onsdag 30/4 - Camilles sista dag i klassen
Fredag 2/5 - Kompensation (ledigt) för Öppet hus

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar