fredag 25 april 2014

v17

Hejsan!

Vecka 17 har bara sprungit förbi och jag hoppas att ni alla haft ett bra lov innan dess. Klassen har tagit det otroligt bra att jag hoppat in och sköter undervisningen fram tills dess att Julia är tillbaka.

I svenska har vi fortsatt att skriva på breven till brevkompisarna. De som gjort klart detta har fått göra klart det sista i Magiska kulan eller arbetat med någon utav sina extraböcker.
Läxa:  Läsa minst 15 min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när aprilmånad är slut. Läsprotokoll för maj månad delades ut idag fredag.

I matematiken har vi börjat på kapitel 4, Mätning. Kapitlet tar upp begreppen mynt, sedel, värde, längd, meter, centimeter samt uppskatta. Hittills har vi arbetat med mynt och sedlar t.ex. hur stort värde en sedel eller ett mynt har. Vi har även arbetat med längd, ett lite svårare avsnitt där vi först mätte olika föremål med gem för att få en uppfattning av att mäta innan vi gick över och började mäta med linjal och använda oss av begreppet centimeter.

I SO:n har vi arbetat med april fakta (1 april som är skojardagen, Jordens dag 22 april, Internationella barnboksdagen 2 april, Valborgsmässoafton 30 april och fler dagar där till). Vi har även sjungit "Vintern rasat ut" som är en låt som förknippas till valborg för många och vi alla sjöng så det dånade i rummet!

I NO:n har eleverna tillsammans med Salina fortsatt arbeta med NTA. De har fått väga bägare fyllda med olika matvaror. De har fått förutse samt kontrollera om vikterna stämmer.

Viktiga datum:
Lördag 26/4: öppet hus
Tisdag 29/4: APT, skola och fritids stänger 15.45
Torsdag 1/5: Röd dag, skola och fritids är stängt
Fredag 2/5: Klämdag, skolan är stängd och fritids har öppet för dem som anmält omsorg.

Ses i morgon lördag på öppet hus!
Nathalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar