fredag 4 april 2014

v.14

Hej!

Den här veckan har vi haft schemabrytande Tema-vecka med hela årskurs 1. Vi har jobbat med temat Förr och Nu, som är ett sv/so tema. Barnen har varit indelade i tre grupper, alla grupper har haft samma schema.
Under veckan har vi pratat om Vad är förr i tiden?, vi har sett en kortfilm som utspelade sig i Stockholm år 1910, vi har sett ett filklipp från Madicken, vi har jämfört kläder, lekar och skolan år 1914 med nutid.
Barnen hade även två läxor denna vecka som var kopplade till temat; att göra ett släktträd och att göra ett släktkort av den äldsta levande släktingen.
Hela tema-arbetet kommer ni föräldrar få ta del av under vernissagen på Öppet hus den 26/4.

I tisdags var vi på påskvandring i Ängbykyrkan. Där fick vi se ett skådespel som utspelade sig under Jesutid. Under teatern fick vi veta mer om högtiden Påsk och vad som hände under den enligt kristen tro.

Tema-veckan avslutades med ett besök på Skansen, där vårt huvudsakliga uppdrag var att besöka Väla skola och få en bild av hur husen och gårdarna såg ut i början av 1900-talet. Tyvärr fick vi inte komma in i skolan och se, men statarlängan och skåne gården var öppen så dem gick vi in i. Det var en superhärlig dag på Skansen och vi såg även några djur som njöt av vårsolen.






 






Tema-veckan i alla ära, men veckans höjdpunkt var ändå torsdagkvällens klassfest, med femkamp, dans, discolampor, rökmaskin, snacks, popcorn och en hel klass med överlyckliga barn.
Tack för att jag fick vara med under denna härliga tillställning och ett ännu större tack till klassföräldrarna som med hjälp av fler föräldrar anordnat denna fest!

 Läxa under aprilmånad: Läsa minst 15 min, helst varje dag och fylla i protokollet de dagar då man har läst. Läsprotokollet lämnas in när aprilmånad är slut.

Länk till fritidsbloggen:
http://fritidsar1.blogspot.se/

Viktiga datum framöver:
Måndag 7/4 - Fadderaktivitet F-3 kl.9.50-10.30.
V.16 - Påsklov
Lördag 26/4 - Öppet hus
Tisdag 29/4  - APT
Onsdag 30/4 - Camilles sista dag i klassen
Fredag 2/5 - Kompensation (ledigt) för Öppet hus

Trevlig helg!
Julia

1 kommentar:

  1. Tyckte det var så himla fint av dig att ta dig tid att komma på barnens klassfest på torsdagkvällen! Och jag vet att det uppskattades jättemycket också.

    SvaraRadera